лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Скумбрія в томаті по-домашньому

Скумбрія в томаті по-домашньому
Якщо ви втомилися від копченого, маринованого або солоної скумбрії, тоді саме час приготувати досить легке, але дуже смачна страва з ненав'язливим назвою Скумбрія в томаті! Це шикарна страва не тільки дуже просто в приготуванні, воно має неймовірно приємний смак і запаморочливий насичений солодкий аромат!

Інгредієнти для приготування скумбрії в томаті:

Скумбрія - 700 грам
Помідори - 2 штуки
Цибуля ріпчаста - 2 штуки
Паста томатна - 2 столові ложки
Масло рослинне - 60 мілілітрів
Сіль - за смаком
Перець чорний горошком 4-5 штук або за смаком
Лист лавра - 2-3 штуки
Вода чиста - 300 мілілітрів або скільки знадобиться



Приготування скумбрії в томаті:

Беремо 2 невеликі скумбрії вагою 700 грамів, промиваємо їх під холодно проточною водою від будь-якого роду забруднень, кладемо на обробну дошку, відрізаємо риб'ячі голови, плавники, розрізаємо на кожній рибці черевце, потрошимо їх від нутрощів і видаляємо чорну плівку з внутрішніх сторін ребер.

Після повторно промиваємо риб'ячі тушки під холодною проточною водою від крові і сушимо їх паперовими кухонними рушниками від зайвої рідини. Укладаємо скумбрію на попередньо вимиту, суху обробну дошку і нарізаємо впоперек порційними шматками товщиною до 4 сантиметрів. Перекладаємо нарізку в глибоку миску, затягуємо ємність поліетиленовою харчовою плівкою і ставимо її в холодильник.

Потім використовуючи ніж для нарізки сирих овочів, чистимо від шкірки ріпчасту цибулю і промиваємо його разом з томатами під холодною проточною водою. Сушимо овочі паперовими кухонними рушниками від надлишків вологи, почергово кладемо на чисту дошку і нарізаємо, цибулю кубиками близько 5 міліметрів.

З кожного томату зрізаємо місце, на якому кріпилася плодоніжка, і нарізаємо їх також як цибуля. Розкладаємо нарізки по окремих глибоких тарілках. Після, ставимо на кухонний стіл всі інші продукти і спеції, які знадобляться для приготування даної страви.

Тепер включаємо плиту на середній рівень і ставимо на неї невелику противопригарную каструлю з товстим дном. Вливаємо в цю ємність 60 мл рослинного масла. Коли жир розігріється, закидаємо в каструлю нарізану цибулю і тушкуємо його, помішуючи дерев'яною кухонних лопаткою протягом 1 - 2 хвилин до легкої прозорості. Після додаємо до нього кубики помідорів і обсмажуємо їх разом ще 2 – 3 хвилини. Потім туди ж додаємо 2 столові ложки томатної пасти, і продовжуємо тушкувати в ній овочі 3 – 4 хвилини.

Через час кладемо в каструлю за смаком сіль, чорний перець горошком, лист лавра, вливаємо трохи чистої води, цілком вистачить 300 мілілітрів, і доводимо рідину до кипіння. Пробуємо соус на смак і, якщо треба, додаємо більше спецій і солі. Після того, як соус закипів, зменшуємо температуру плити на найменший рівень, і акуратно укладаємо в гарячий соус шматочки скумбрії.

Накриваємо ємність кришкою і тушкуємо рибу в ароматній масі 10 – 15 хвилин до повної готовності. За цей час скумбрія просочиться томатної кислинкою, стане м'якою, розсипчастою, але при цьому шматочки не втратять свою цілісність. Через 10 – 15 хвилин вимикаємо плиту і наполягаємо, готову страву під кришкою ще 10 хвилин. Після розкладаємо ароматну рибку порціями по тарілках і подаємо до столу в якості заснованого гарячого блюда.

Скумбрія в томаті подається в гарячому вигляді як друге основне гаряче блюдо або в холодному вигляді як закуска. Цю смакоту можна сервірувати будь нравящимся гарніром, наприклад салатом зі свіжих овочів, відварними макаронними виробами, крупами, рисом, овочевими пюре або можна просто смакувати таку скумбрію з шматочком свіжого домашнього хліба. До цієї рибці підійдуть ніжні червоні напівсухі вина або соки з червоного винограду, граната, а також лимона і апельсина. Насолоджуйтесь!

Приємного апетиту!

Поради:

– За бажанням набір спецій можна доповнити такими прянощами, як сушений червоний перець, паприка, каррі, білий перець, запашний перець, хмелі – сунелі, чабер або шавлія.

– За бажанням замість свіжих томатів можна використовувати томати, консервовані без шкірочки у власному соку.

– Замість томатної пасти можна використовувати томатний соус або кетчуп.

– Під час покупки риби будьте уважні, якщо скумбрія втратила форму, має жовтий відтінок, темні плями і пахне старим жиром, це ознаки того, що така риба неодноразово заморожувалася і розморожувалася, її вживання загрожує отруєнням.

Читайте також: Скумбрія зі шпинатом і зеленню у духовці

– Не забувайте про те, що для нарізки сирих овочів і сирої риби повинні бути окремі обробні дошки і ножі.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 1 282


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook