лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Рецепт яблучного пирога "Вуаль нареченої"

Рецепт яблучного пирога "Вуаль нареченої"
Яблучний пиріг "Вуаль нареченої" також називають гасконський яблучний пиріг, або яблучний крустад.

У ньому ідеально поєднуються ароматна яблучна начинка на тонкому шарі тіста і хрустке тісто зверху, присипане цукровою пудрою.

Головне у пирозі — це тісто філо. І його краще купити готовим. Можна приготувати самостійно, але це складний і трудомісткий процес.

Пиріг "Вуаль нареченої"

Складові:

Тісто філо — 8-10 аркушів;
Масло вершкове — 100 гр;
Яблука — 1 кг;
Ром — 1 ст.л. (також можна взяти коньяк або бренді);
Кориця — 1 ч.л.;
Цукор — 150 гр;
Сік лимона — 20 гр;
Пакетик ванільного цукру.

Очистіть яблука від шкірки та наріжте невеликими шматочками. Яблука краще вибирати щільні та кисло-солодкі, щоб шматочки зберігали форму в духовці. Відразу полийте скибочки яблук лимонним соком, щоб вони не темніли.



Розтопіть на сковороді 30 грам вершкового масла, а потім у ньому яблука близько п'яти хвилин. Всипте 100 г цукру і перемішайте, всипте корицю та влийте ложку рому. Помішайте яблука, поки цукор повністю не розчиниться. Зніміть із вогню й додайте ванільний цукор. Остудіть начинку.

Форму для пирога змастіть вершковим маслом, а вершкове масло, що залишилося, розтопіть. Тепер має бути найскладніша частина готування: беріть кожен лист тіста філо, змащуйте його розтопленим вершковим маслом (для цього краще використовувати силіконовий пензлик) і складайте у форму для випікання крес-навхрест. Краї звисатимуть, і саме це там і треба, потім ми ними закриємо начинку.

Кожен лист філо, складений у форму, злегка пересипайте цукром. Викладіть так чотири листи філо, потім — начинку, зверху аналогічним способом складіть тісто, що залишилося: перемазуючи маслом і присипаючи цукром.

Потім загорніть краї тіста, що звисають, у форму. Складайте їх навмисне неохайно — в цьому й краса "Вуалі нареченої". Акуратно змастіть верхівку залишками вершкового масла, трохи присипте цукром.

Читайте також: Смачний лосось, запечений з сиром Філадельфія: порадує і око і шлунок

Випікайте пиріг у духовці, розігрітій до 190 градусів близько пів години. Потім дістаньте, остудіть і тільки тоді діставайте із форми. Перед подачею присипте цукровою пудрою.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: focus.ua  Переглядів: 884


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook