лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Готуємо смачні голубці з картоплею

Готуємо смачні голубці з картоплею
Голубці по праву входять до топ-5 найулюбленіших та найпопулярніших національних страв.

І піст зовсім не привід залишати свою сім’ю без них. Просто заміни м’ясо на картоплю. Смак, звісно, ​​буде іншим. Але повір, картопляні голубці не менш смачні, ніж м’ясні.

Інгредієнти:

Білокачанна капуста — 1 невеликий качан
Картопля — 6 шт.
Цибулина — 3 шт.
Морква — 3 шт.
Сіль, чорний мелений перець, приправи — за смаком
Кип’ячена вода — 1-2 ст.
Зелень — 1 пучок
Лавровий лист — 1-2 шт.
Олія для смаження
Томатна паста — 1-2 ст.

Приготування:

Качан капусти вимий, зніми пошкоджене верхнє листя. Потім навколо качан зроби кругові надрізи, видали качан.

Підготовлений качан капусти помісти в глибоку каструлю, залий водою так, щоб вона його повністю покривала. Провари до м’якості та еластичності листя.

Відділи листя від качана за допомогою ножа і виделки, виклади на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої рідини, дай охолонути.

Поки вариться капуста, підготуй начинку для голубців. Картоплю промий, очисти і наріж довільно, помісти в каструлю, залий водою і постав на вогонь. Вари картоплю у підсоленій воді на середньому вогні до готовності (приблизно 20-25 хвилин).

З готової картоплі злий воду і за допомогою товкача подрібни в пюре.

Моркву очисти, вимий і натри на середній тертці.

Цибулю очисти і дрібно наріж.

Читайте також: Готуємо смачне традиційне сациві по-грузинськи

У сковороду влий трохи олії, додай цибулю. Обсмажуй її, періодично помішуючи, на середньому вогні до м’якості (протягом декількох хвилин). Потім до сковороди до цибулі додай натерту моркву і обсмаж протягом 3-5 хвилин, не забуваючи помішувати.

Зелень вимий, обсуши і дрібно порубай.

Обсмажену цибулю та моркву, подрібнену зелень додай у картопляне пюре і ретельно перемішай до однорідної маси. Начинка для голубців з картоплею готова.

Далі формуй голубці. Капустяний лист виклади на дошку або пласку тарілку, видали тверду частину листка капусти. На кожен капустяний лист виклади 2-3 столові ложки картопляної начинки.

Згорни голубці “конвертиком”.

Для приготування засмажки для голубців необхідно очистити морквину та цибулю. Моркву натри на середній тертці, цибулю наріж довільно, виклади овочі на сковорідку, додавши трохи олії, і тушкуй на середньому вогні, періодично помішуючи приблизно 3-5 хвилин.

Потім додай 2 столові ложки томатної пасти чи кетчупу. Ретельно перемішай і тушкуй на невеликому вогні, помішуючи, протягом 1-2 хвилин.

На дно форми виклади пропарене капустяне листя, яке порвалося або не підійшли за розміром для формування голубців. Потім виклади цибулю, очищену і нарізану довільно, і очищену, вимиту моркву, натерту на середній тертці. Зверху виклади голубці.

Акуратно на голубці виклади підготовлену засмажку з моркви, цибулі та кетчупу. Додати 1-2 склянки кип’яченої води, лавровий лист, посоли, поперчи, додай приправи за смаком.



Далі, якщо залишилося пропарене капустяне листя, накрий ними голубці. Потім форму накрий кришкою або фольгою (якщо накриваєш форму фольгою, то проткни її зубочисткою в декількох місцях для виходу пари). Форму постав у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і запікай овочеві голубці 40 хвилин.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: newsyou.info  Переглядів: 576


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook