лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

У польському стилі. Рецепт тушкованої капусти з горохом

Якщо вам потрібен універсальний гарнір, згадайте про тушковану капусту. Робити її дуже просто. Нарізаєте тоненькою соломкою та обсмажуєте на пательні. Все, з цієї миті можете експериментувати під настрій. Додайте ковбасок, чорнослив, картоплю чи може перець чилі для гостринки? Ми ж пропонуємо спробувати оригінальне поєднання із горохом. Він надасть текстури та насиченого горіхового смаку. Ця вегетаріанська страва дуже популярна у Польщі, особливо часто її готують у різдвяні свята. Подавайте тушковану капусту з горохом теплою чи охолодженою, із свіжою дрібно посіченої зеленню та чорним хлібом. Смакота!

Секрети приготування тушкованої капусти з горохом

Для страви нам потрібна квашена капуста з морквою. Спробуйте її: раптом занадто кисла, промийте в друшляку. Потім наріжте, якщо вона довга. Так буде зручніше перемішувати та об’єднувати з іншими інгредієнтами.

Щоб горох швидше приготувався, спочатку замочіть його в холодній воді, а потім перекладіть в каструлю, залийте водою так, щоб вона покривала його лише трохи. В процесі варіння підливайте рідину.



Інгредієнти

500 г квашеної капусти з морквою 
200 г сухого гороху
1 цибуля 
4 ст. л. соняшникової олії 
2 ст. л. борошна  
50 мл води 
5 горошин чорного перцю 
5 горошин духмяного перцю 
1 лавровий лист 
1/4 ч. л. чорного меленого перцю
1/4 ч. л. кмину  
1 ч. л. майорану
сіль до смаку

Тушкована капуста з горохом: покроковий рецепт

Крок 1


Горох помийте та замочіть на 40 хвилин. Розігрійте пательню з 2 ст. л. соняшникової олії, перекладіть квашену капусту з морквою, додайте 5 горошин чорного перцю горошком, 5 горошин духмяного перцю та лавровий лист. Влийте 50 мл води та тушкуйте, поки вода не випарується, а капуста не стане світло-коричневою.   

Крок 2

Ставте варитися 200 г гороху. Поріжте півкільцями цибулю та обсмажте до м’якості на 2 ст. л. соняшникової олії. Після цього додайте в нього 2 ст. л. борошна та обсмажуйте до коричневого кольору, регулярно помішуючи.

Читайте також: Рецепт тушкованої капусти з беконом: пальчики оближете

Крок 3

В капусту додайте відварений горох із тією рідиною, в якій він варився. Її повинно бути не більше 50 мл. Покладіть смажену цибулю, додайте 1/4 ч. л. чорного меленого перцю, 1/4 ч. л. кмину, 1 ч. л. майорану та доведіть смак сіллю. Перемішайте та тушкуйте ще 10 хвилин. Страву одразу подавайте до столу.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 427


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook