лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Азійський погляд на звичну страву: рецепт смажених пельменів

Мабуть, з вами теж бувало, коли не всі пельмені з’їли, а потім вирішили посмажити на пательні. Ого! Виявляється, що так навіть смачніше. Вони виходять рум’яними та хрумкими, проте з одним «але» – сухими. Ми думали над цією проблемою і вирішили наліпити багато пельменів, а потім пропустити етап варіння й одразу перейти до смаження. Схожим способом готують азійську страву – знамениті пельмені гедза. Нарешті все так, як хотілося: хрусткі зовні, а всередині неймовірно соковиті. А щоб ліпилося легко, пропонуємо приготувати заварне тісто на пельмені, бо з ним немає мороки – воно наче пластилін.

Подавайте страву з улюбленими соусами: кетчупом, аджикою, полийте трохи яблучним оцтом, змішайте густу сметану з вичавленим часничком чи зробіть домашній майонез.

Секрет соковитості пельменів

По-перше, для фаршу візьміть шматочок свинини без прожилок, тоді він вийде ніжним. За бажанням додайте трохи курятини. Готовий фарш теж підійде, якщо ви впевненні в його якості. По-друге, обов’язково додайте ріпчасту цибулю та часник для аромату. Фарш посоліть, поперчіть та дайте трохи постояти, щоб спеції розійшлися. По-третє, перед ліпленням пельменів влийте в нього крижаної води. Це найголовніший секрет. Якщо рідина буде кімнатної температури, вам важко буде зібрати до купи начинку в процесі ліплення. Ось і всі секретики, користуйтеся!

Як приготувати смажені пельмені

Інгредієнти


Для тіста:
500 г борошна
250 мл гарячої води
3 ст. л. соняшникової олії
½ ч. л. солі

Для начинки:
500 г свинини (лопатка або задня частина)
1 цибуля
3 зубчики часнику
50 мл крижаної води

Для подачі :
2 ст. л. оцту
100 г вершкового масла
100 мл соняшникової олії
150 г сметани
сіль та перець до смаку

Смажені пельмені: покроковий рецепт

Крок 1


Налийте в склянку 50 мл води та поставте в морозильну камеру. Замісіть еластичне тісто. В миску всипте 500 г борошна, додайте 3 ст. л. соняшникової олії, ½ ч. л. солі та влийте 250 мл гарячої води. Спочатку все розмішайте ложкою, щоб не обпекти руки, а потім ретельно вимішайте тісто. Воно має бути однорідним, еластичним та не липнути до рук. За бажанням скористайтеся кухонною машиною з насадкою гак.

Крок 2

З тіста сформуйте кулю, загорніть у плівку чи покладіть у миску, накривши рушником, та залишіть на 20 хвилин відпочивати за кімнатної температури.

Крок 3

Тим часом приготуйте начинку для пельменів. Зачистьте від плівок та зайвого жиру 500 г свинини та перекрутіть на м’ясорубці. Потім те саме зробіть з цибулиною та 3 зубчиками часнику. У фарш додайте сіль та перець до смаку, ретельно перемішайте та відбийте його. Налийте у фарш 50 мл крижаної води та знову ретельно перемішайте.

Крок 4

Відріжте шматок від тіста та розкачайте приблизно 3-4 мм на присипаній борошном робочій поверхні. За допомогою чарки видавіть кружальця, на кожне викладіть фарш чайною ложкою.

Крок 5

Ліпіть пельмені та викладайте їх на посипану борошном дошку, яка поміститься в морозильну камеру.

Крок 6

Зверху притрусіть борошном та поставте в морозилку на одну годину.

Читайте також: Манти зі свининою: рецепт смачної та соковитої східної страви

Крок 7

Потім на пательню додайте 100 мл соняшникової олії та 100 г вершкового масла. Дочекайтеся, поки воно розтане та викладіть пельмені в один шар. Смажте 10 хвилин під кришкою, періодично помішуючи, щоб вони підсмажилися з усіх боків. Подавайте пельмені з оцтом та сметаною чи будь-яким вашим улюбленим соусом.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 316


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook