лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Кращі страви з хека: 4 рецепта неймовірно соковитої риби

Як приготувати хек в клярі, в духовці або на сковороді, щоб не було "пісного" смаку - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.

Риба хек отримала репутацію "пісної" через дієтичне м'ясо, тому багато українців знають, що її можна обсмажити на сковороді і це - максимум. Насправді, рецептів хека існує безліч і УНІАН готовий розповісти, як приготувати хек в духовці або іншим способом, щоб було смачно.

Раніше ми говорили про те, яку рибу можна приготувати на грилі.

Хек в томатному соусі з цибулею

хек (тушки) - 2 шт. (700 г)
сік томатний натуральний - 500 мл
цибуля ріпчаста - 2 шт.
морква - 2 шт.
борошно пшеничне - 7-8 ст. л
масло рослинне - 3 ст. л
сіль - за смаком
перець чорний мелений - за смаком
лавровий лист - 1 шт.

Тушки хека обробити на філе, промити, прибрати хребет. Нарізати філе шматочками, посипати сіллю. У глибоку миску насипати борошно, обваляти кожен шматочок філе. На сковороді розігріти олію, обсмажити філе хека з двох сторін до золотистої скоринки.

Очистити моркву і цибулю, моркву натерти на тертці, а цибулю нарізати півкільцями. Обсмажувати 4-5 хвилин до золотистого кольору. На окрему сковороду насипати 2 ст.л борошна, обсмажити 30 секунд. Влити томатний сік, всипати спеції і покласти лавровий лист. Тушкувати соус 5-7 хвилин, помішуючи, до загустіння.

У чавунну сковороду або каструлю викласти 1\3 соусу, зверху - половину від загальної кількості риби, далі - половину моркви і цибулі. Так повторювати, поки інгредієнти не закінчаться. В кінці полити все томатним соусом, поставити каструлю на вогонь і тушкувати під кришкою 15 хвилин.

Хек, смажений в сметані

хек - 300 г
сметана - 1 ст. л
яйце - 1 шт.
борошно - 50 г (3 ст. л + 1 ч. л)
кріп свіжий - пару гілочок
масло рослинне (для смаження) - 3 ст. л
сіль - за смаком
перець чорний мелений - за смаком

Тушку хека промити, розібрати на філе, видалити хребет. Яйце вбити в глибоку миску, збити віночком. Додати сметану, сіль і мелений чорний перець. Туди ж додати дрібно нарізаний кріп, перемішати. В кінці всипати борошно і знову перемішати кляр. Філе хека, нарізане шматочками, обваляти в клярі і обсмажити на сковороді з маслом 5 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.

Хек в духовці з часником

філе хека - 350 г
лимон - 0,5 шт.
масло вершкове - 40 г
часник - 1 зубчик
базилік свіжий (або петрушка) - 2-3 гілочки
сіль - 0,5 ч. л (за смаком)
перець чорний мелений - на кінчику ножа

Філе хека промити, а духовку розігріти до 190°C. Зубчик часнику очистити, натерти на дрібній тертці, а зелень подрібнити ножем. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці, потім вилити в миску. Туди ж додати сіль, чорний мелений перець, підготовлені часник і зелень і вичавити лимонний сік.

Рибу викласти у форму для запікання, полити соусом і поставити в духовку. Запікати 8-10 хвилин при 190°C, а потім збільшити температуру до 230°C і запікати ще 3-5 хвилин.

Хек в духовці з картоплею і сиром

картопля - 6 шт.
хек (філе) - 350 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
сметана жирністю 15 % - 100 г
сир твердий - 80 г
сік лимона - 1 ст. л
приправа для картоплі - 0,75 ч. л
сіль - за смаком
перець чорний мелений - за смаком
масло рослинне (для змазування форми)

Філе хека нарізати порційними шматочками, викласти в глибоку миску, посолити, поперчити, полити лимонним соком і залишити на 10 хвилин. Духовку поставити розігріватися до 180°C. Картоплю очистити, промити, нарізати кружечками. Викласти в миску, посолити, поперчити, додати приправу для картоплі і половину кількості сметани. Ретельно перемішати, а рибу також полити сметаною.

Читайте також: Швидкий рецепт соковитої риби по-грецьки

Форму для запікання змастити маслом, викласти першим шаром частину картоплі, а потім рибу. Цибулю, нарізану кільцями, шаром викласти зверху, потім знову картоплю в сметані. Надіслати рибу з картоплею в духовку на 40-50 хвилин і запікати при температурі 180°C. Потім дістати блюдо, посипати сиром і знову запікати 8-10 хвилин.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: unian.ua  Переглядів: 3 488


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook