лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Сезон баклажанів: готуємо апетитну мусаку

Сезон баклажанів: готуємо апетитну мусаку
Що приховує проста, але незвична назва «мусака»? У грецькому варіанті, це запіканка з викладених шарами баклажанів, баранини і помідорів, а також соусу Бешамель. А от араби сьогодні розуміють під такою назвою холодний салат з баклажанів та помідорів, що нагадує італійську капонату. Румуни, серби і боснійці готують мусаку досить часто зовсім без баклажанів, замінюючи їх томатами.

Загалом, рецептів цієї страви дуже багато. Готувати її зовсім не складно, а виходить мусака завжди неймовірно апетитною і смачною.



Інгредієнти для м’ясного соусу:

фарш (баранина, телятина або яловичина) – 600 г;
помідори – 500 г;
томатна паста – 2 ч. л.;
ріпчаста цибуля – 300 г;
часник – 3-4 зубчики;
червоне сухе вино – 70-80 мл;
кориця мелена – 1/5 ч. л.;
сіль, чорний мелений перець, оливкова олія для смаження.

Інгредієнти для соусу «Бешамель»:

молоко – 500 мл;
вершкове масло – 40 г;
борошно – 30 г;
мускатний горіх (порошок) – 1/3 ч. л.

Додаткові інгредієнти:

яйця – 2 шт.;
баклажани – 500 г;
твердий або напівтвердий сир, який добре плавиться – 200 г.

Приготування:

Баклажани нарізати пластинками товщиною 7-8 мм. Кожен шматок добре посолити з обох боків, викласти їх у друшляк і залишити на 20 хв.

Потім баклажани промити і обсушити паперовим рушничком.

На змащене оливковою олією деко викласти підготовлені баклажани. За допомогою кулінарного пензлика зверху змастити їх олією і в розігріту до 180С духовку на 15 хв.

Готуємо м’ясний соус.

Цибулю порізати маленькими кубиками, часник подрібнити ножем. На оливковій олії обсмажити цибулю до прозорого стану, додати часник і перемішати. Потім викласти фарш, добре його перемішати, розбиваючи грудки і смажити, час від часу помішуючи, до повного випаровування рідини. До фаршу додати вино, перемішати і тушкувати 5 хв., щоб вино трохи випарувалось. Помідори опустити на 20 сек. у киплячу воду і очистити від шкірки. Потім подрібнити їх блендером на пюре або порізати ножем маленькими кубиками. Томати додати до фаршу, перемішати. До соусу додати сіль, чорний мелений перець і корицю. Тушкувати на середньому вогні приблизно 25 хв., щоб випарувалась майже вся рідина.

Готуємо соус «Бешамель».

У сотейнику розтопити вершкове масло, додати борошно і обсмажити, помішуючи, упродовж двох-трьох хвилин. Влити молоко не припиняючи помішування, щоби в суміші не з’явилися грудочки. Посолити, зменшити вогонь і кип’ятити, помішуючи 10 хвилин. Згодом процідити соус, додати перець, сіль і дрібку мускатного горіха. Готовий соус «Бешамель» трошки вистудити, приблизно 5 хв., додати збиті яйця і ретельно перемішати віничком.

Сир натерти на крупній терці. Баклажани поділити на 3 частини, м’ясний соус – на дві. На дно форми щільно викласти частину баклажанів. На баклажани – половину м’ясного соусу і розрівняти ложкою. Зверху трошки притрусити сиром. Знову викласти баклажани, м’ясний соус та притрусити сиром. Викласти останній шар баклажанів. На баклажани – сир, що залишився. Зверху «Мусаку» заливаємо соусом «Бешамель».

Читайте також: Тепер ти будеш готувати синенькі тільки так: запіканка з баклажанів по-італійськи

Запікати у розігрітій до 180°С духовці 25-30 хв.

Смачного!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: poradnyk.com.ua  Переглядів: 384


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook