лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Лазанья болоньєзе із соусом бешамель

Лазанья — це традиційна страва італійської кухні, що має безліч варіацій. Начинку для лазаньї готують з м’ясного фаршу, морепродуктів, овочів, шпинату. А ми пропонуємо спробувати класичний рецепт лазаньї болоньєзе, яку полюбляють гурмани по всьому світу.

М’ясна лазанья вважається візитівкою італійської гастрономічної культури. Соковитий соус болоньєзе, ніжний вершковий бешамель, пружна паста аль денте, пікантний пармезан — відчуйте смак справжньої Італії на власній кухні!



Лазанья болоньєзе із соусом бешамель

Приготування лазаньї болоньєзе займає досить багато часу. Адже для початку варто зробити два соуси, відварити листи для лазаньї, потім «зібрати» страву та запекти в духовці. Тому радимо розраховувати на велику порцію, залишки якої можна помістити у морозильну камеру. Лазанья чудово переносить заморозку і миттєво розігрівається у мікрохвильовці, коли потрібна швидка і смачна вечеря.

120 хвилин

Інгредієнти

Основні:


Листи для лазаньї 12 шт.
Пармезан 200 г

Для соусу болоньєзе:

Фарш 500 г
Помідори 3 шт.
Цибуля 1 шт.
Часник 2 зубчики
Томатний соус 3 ст. л.
Олія оливкова 4 ст. л.
Петрушка пучок
Сіль за смаком
Перець за смаком

Для соусу бешамель:

Молоко ТМ «Рудь», 2,5 % 800 мл
Масло вершкове «Хуторок селянський» ТМ «Рудь», 73 % 100 г
Борошно 3 ст. л.
Мускатний горіх ¼ ч. л.
Сіль за смаком
Перець за смаком

Лазанья болоньєзе із соусом бешамель

ПРИГОТУВАННЯ

Етап № 1

Готуємо соус болоньєзе. Чистимо цибулю, дрібно нарізаємо та обсмажуємо на оливковій олії. До неї додаємо фарш, часник, сіль та перець. Смажимо до готовності 15 хвилин. Бланшируємо помідори, нарізаємо невеликими шматочками та додаємо до готового фаршу. Туди ж виливаємо томатний соус. Гарно перемішуємо інгредієнти, накриваємо кришкою та тушкуємо протягом 20 хвилин. Знімаємо з вогню та додаємо дрібно нарізану зелень.

Етап № 2

Для приготування соусу бешамель знадобиться сотейник з товстим дном. Ставимо його на вогонь, розтоплюємо вершкове масло, додаємо муку. Ретельно перемішуємо інгредієнти. Поступово вливаємо молоко, не забуваємо постійно мішати соус. Додаємо сіль, перець, мускатний горіх. Доводимо його до кипіння, знімаємо з вогню. Соус повинен мати консистенцію рідкої сметани. Варто пам’ятати, що при охолодженні він стане густішим.

Етап № 3

У кип’ячій воді відварюємо листи лазаньї. Достатньо проварити їх 2‒3 хвилини, а потім просушити паперовим рушником. Одночасно в каструлі має бути не більше двох листів, адже вони можуть злипнутися.

Етап № 4

Беремо форму для запікання (у нашому випадку розміром 20x20 см), на дно виливаємо невелику кількість соусу бешамель. Зверху викладаємо листи лазаньї, на них — соус болоньєзе, потім соус бешамель. Таким чином робимо 5‒6 шарів. Верхні листи змащуємо соусом бешамель і посипаємо дрібно натертим пармезаном.

Читайте також: Ленивая лазанья с фаршем и грибами

Етап № 5

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Запікаємо страву 30‒40 хвилин. Готову лазанью виймаємо з духової шафи та залишаємо при кімнатній температурі на 10 хвилин. За цей час соуси застигнуть, і лазанью легко можна буде розрізати на шматочки.

Насолоджуйтеся!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: rud.ua  Переглядів: 1 190


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook