лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Готуємо гостре, ароматне і ситне буріто з фаршем

Готуємо гостре, ароматне і ситне буріто з фаршем
Буріто з фаршем – даний мексиканське блюдо, яке славиться своєю м'ясною начинкою з квасолею, гостротою смаку, ароматностью і ситністю. Готується буріто дуже просто і не забере у вас багато часу, але зате на вечірці ви зможете порадувати друзів і близьких чимось дуже смачним і оригінальним, особливо в тому випадку, якщо ви не живете в Мексиці.

Інгредієнти для приготування буріто з фаршем:

Коржик з пшеничного борошна Тортилья - 3-4 штуки
Фарш свино-яловичий свіжий - 500 грам
Квасоля варена - 200 грам
Цибуля ріпчаста великого розміру - 1 штука
Часник великого розміру - 2-3 зубчики
Перець чилі середнього розміру - 1 штука
Помідори середнього розміру - 5-6 штук
Сіль - за смаком
Перець чорний горошком - за смаком
Соус сирний «Чилі кон кесо» - за смаком
Суміш мексиканських спецій - за смаком
Зелень кінзи свіжа - за смаком
Олія - для смаження



Приготування буріто з фаршем:

Крок 1: готуємо цибулю.


За допомогою ножа очищаємо цибулю від лушпиння і промиваємо під проточною водою. Потім викладаємо овоч на обробну дошку і подрібнюємо на невеликі квадратики розміром не більше 1 сантиметра. Дрібно рубаний лук перекладаємо у вільну тарілку.

Крок 2: готуємо часник.

Скориставшись ножем, очищаємо часник від лушпиння і після – злегка промиваємо під проточною водою. Потім викладаємо овоч на обробну дошку, дрібно рубаємо підручним інвентарем і перекладаємо в чисту тарілку.

Крок 3: готуємо перець чилі.

Промиваємо перець чилі під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Сам по собі цей овоч досить гострий і після чищення може палити руки. Тому одягаємо на руки спеціальні поліетиленові рукавички. Тепер, за допомогою ножа відрізаємо хвостик, видаляємо насіння і білі перегородки. Знову промиваємо перець під проточною водою, щоб змити залишки насіння. Розрізаємо вздовж на дві половинки, а потім кожну половинку нарізаємо вздовж на декілька частин. Овочеві смужки дрібно рубаємо поперек і перекладаємо в чисту тарілку.

Крок 4: готуємо помідори.

Промиваємо помідори під проточною водою і викладаємо в миску. Ємність заливаємо гарячою водою так, щоб вона повністю покривала овочі. Лишаємо в такому стані помідори 5-7 хвилин. Після закінчення відведеного часу дістаємо овочі з гарячої води і перекладаємо на обробну дошку. Як тільки вони злегка охолонуть, скориставшись ножем, зрізаємо місце, на якому кріпився хвостик, і з легкістю знімаємо з помідорів шкірку. Очищені овочі перекладаємо у вільну тарілку.

Крок 5: готуємо м'ясний фарш.

М'ясний фарш дістаємо з холодильника і викладаємо в глибоку миску. Відставляємо його бік, нагріватися при кімнатній температурі. Увага: якщо ви будете використовувати заморожений фарш, тоді обов'язково заздалегідь дістаємо його з морозилки і відставляємо в сторону, але ні в якому разі не розморожуємо його під струменем гарячої води або в мікрохвильовій печі.

Крок 6: готуємо квасолю.

Викладаємо в глибоку піалу 1/2 частину порції вареної квасолі і, скориставшись товкачиком, добре розминаємо боби до стану пюре. Увага: дуже ретельно товкти квасоля не потрібно.

Крок 7: готуємо перець горошком.

Мелений чорний перець набагато душистее і ароматні вже меленого покупного. Тому висипаємо за смаком горошини перцю в ручну ступку і, скориставшись товкачем, добре товчемо його до стану порошку.

Крок 8: готуємо кінзу.

Зелень кінзи промиваємо під проточною водою і викладаємо в чисту тарілку. За необхідності видаляємо гілочки, залишаючи тільки листочки.

Крок 9: готуємо фарш для буріто.

Наливаємо невелику кількість рослинної олії в сковороду і ставимо її на середній вогонь. Коли масло добре розігріється, зменшуємо вогонь до середнього і викладаємо в сковороду подрібнену цибулю. При постійному помішуванні дерев'яною лопаткою, смажимо овоч до прозорого стану.

Одразу ж після цього додаємо в ємність подрібнений часник і перець чилі, знову все добре перемішуємо підручним інвентарем, і продовжуємо смажити ще 4-6 хвилин, при цьому не забуваючи час від часу помішувати лопаткою, щоб овочі не пригоріли. Потім додаємо в ємність м'ясний фарш, який подрібнюємо кухонних лопаткою і смажимо начинку страви до тих пір, поки перемелене м'ясо не змінить колір на золотисто-коричневий.
додаємо у фарш помідори і квасоля

Одразу ж після цього додаємо у фарш, спеції, все добре перемішуємо і додаємо очищені помідори. Скориставшись дерев'яною лопаткою, обережно розминаємо помідори, перетворюючи їх в пюре зі шматочками, перемішуємо і тушкуємо до тих пір, поки овочевий сік не випарується. Буквально через 3-5 хвилин додаємо у фарш, пюре з квасолі, знову все добре перемішуємо і в кінці додаємо решту цілу квасоля. Знову перемішуємо і продовжуємо тушкувати начинку до тих пір, поки не випарується вся рідина.

Вона повинна вийти досить волога, але разом з тим досить щільна за рахунок подрібненої квасолі. Начинка ні в якому разі не повинна розтікатися на коржику, інакше страва буде незручно їсти.

Крок 10: готуємо буріто з фаршем.

Викладаємо на корж, з допомогою столової ложки невелику кількість готового фаршу. Зверху поливаємо його сирним соусом і викладаємо кілька листочків кінзи. І тепер загортаємо всередину бокові сторони коржі, прикриваючи ними начинку і після – загортаємо все в рулетик.

Все, буріто з фаршем готово!

Крок 11: подаємо буріто з фаршем.

Як тільки буріто з фаршем буде готове, його можна подавати до столу. А ось в якому вигляді подавати це блюдо – це вже вирішувати вам. Можна обсмажити буріто на сковороді, але тоді воно отримає нову назву – чимичанга. Це дуже зручно у тому випадку, якщо ви хочете її розігріти і подавати до столу в гарячому вигляді. Поливати буріто можна за бажанням сметаною, щоб пом'якшити гостроту, або соусом «Чилі кон кесо».

Приємного вам апетиту!

Поради:

– За бажанням буріто з фаршем можна запекти в духовці. Для цього необхідно використовувати коржі з кукурудзяного борошна, а після формування страви, викласти на деко, посипати тертим сиром і запікати в духовці до утворення на поверхні буріто золотистої сирної скоринки. Таке блюдо буде називатися енчілада.

– Якщо ви не любите дуже гострі страви, тоді в начинку можна покласти лише 1/4 частина перцю чилі.

– Для приготування начинки можна використовувати будь фарш на ваш смак. Це може бути і индюшиный фарш, і чистий яловичий, курячий, а також баранячий фарш.

Читайте також: Готуємо буріто з квасолею

– Замість вареної квасолі в начинку можна додавати консервовані боби у власному соку.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 1 289


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook