лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Готуємо котлети по-київськи: класичні, зі свинини та з "мексиканським забарвленням"

Готуємо котлети по-київськи: класичні, зі свинини та з "мексиканським забарвленням"
Відрізнити котлети по-київськи від традиційних досить просто. Вони готуються з відбитого філе, а не з фаршу.

Цю популярну ресторанну страву не часто готують вдома, але ми підібрали рецепти котлет по-київськи, які ви з легкістю зможете приготувати для своєї сім'ї.



Класична котлета по-київськи

У такому варіанті завжди повинна бути маленька куряча кісточка, на яку зазвичай надягають папільйотку, щоб не обпекти руки.

Інгредієнти:

вершкове масло – 140 г;
петрушка – 20 г;
курка – 1,2 кг;
яйця – 2 шт.;
сіль – 1/2 ч. л.;
молоко – 100 мл;
пшеничне борошно – 60 г;
рослинна олія – 300 мл;
панірувальні сухарі – 140 г;

Приготування:

Розділіть курку таким чином, щоб отримати дві грудки. Збоку обов'язково повинна бути плечова кістка на ніжці. Зробіть надріз на внутрішній стороні філе від середини вздовж в обидві сторони. Акуратно відбийте половинки молотком.

Наріжте петрушку і змішайте її з маслом та сіллю. Розділіть суміш на дві частини і надайте їм зручну форму для начинки філе. Покладіть в морозилку на 5 хвилин. Після чого начиніть підготовлене м'ясо та щільно загорніть його. Потім знову приберіть в морозилку на 5 хвилин. Збийте яйця з молоком. Обваляйте котлети в борошні, потім в яєчно-молочної суміші, а потім в паніровці. Після чого знову обваляйте в яєчно-молочної суміші і паніровці.

Підсмажте котлети в попередньо розігрітій фритюрниці до 200 °C (приблизно 5 хвилин). Потім доведіть до готовності в розігрітій до 200 °C духовці (приблизно 10 хвилин).

Котлета "по-київськи" зі свинини


Інгредієнти:

свиняча вирізка – 400 г;
вершкове масло – 100 г;
подрібнений часник – 2 зуб.;
яйця – 2 шт.;
петрушка і кріп – за смаком;
сіль і перець – за смаком;

Приготування:

Приготуйте начинку: ретельно перемішайте розм'якшене вершкове масло, дрібно порізані петрушку та кріп, подрібнений часник і дрібку солі. Викладіть масло на харчову плівку, сформуйте ковбаски і відправте в морозильник. Свинячу вирізку наріжте пластами і акуратно відбийте молотком. Посоліть і поперчіть його.

Змішайте яйця зі спеціями. Поріжте начинку для котлет на шматочки, викладіть на м'ясо і скрутіть в щільні рулети. Спочатку обваляйте котлети в борошні, вмочіть в яєчну суміш, а потім – в панірувальних сухарях, змішаних з прянощами для м'яса. Повторіть процес два або три рази, після чого обсмажте котлети в маслі. За бажанням можете дати запектися в духовці або подавати відразу.

Котлета по-київськи з "мексиканським забарвленням"

Інгредієнти:


вершкове масло – 5 ст. л.;
тертий твердий сир – 3 ст. л.;
сушена цибуля – 2 ч. л.;
сіль – 1/2 ч. л.;
сирні крекери – 1 ст.;
приправа «Тако» – 1/2 ч.л.;
куряча грудка – 6 шт.
консервований перець чилі – за смаком;

Приготування:

Приготуйте начинку: ретельно перемішайте вершкове масло, сир, консервований перець чилі, сушену цибулю і сіль. Скачайте в кульки і відправте в холодильнику. Для панірування вам знадобляться крекери і приправа «Тако», яку найчастіше люблять використовувати в Латинській Америці.

Таку приправу можна приготувати самостійно. До складу входять чилі, паприка, кмин, орегано, кайенский перець, часник, базилік і сушена цибуля.

Акуратно відбийте шість курячих грудок. На кожен зі шматочків покладіть заздалегідь заготовлену начинку. Згорніть в рулетик, обмокніть в розтопленому маслі і обваляйте в паніровці. Закріпіть котлети зубочистками, покладіть в посуд для випікання і відправте на високу потужність в мікрохвильову піч на 15 хвилин.

Читайте також: Смачні, прості в приготуванні та недорогі яєчні котлети

Після чого приберіть зубочистки і можна подавати. До нього можна приготувати будь-який соус, наприклад, грибний, молочний або томатний, який тільки підкреслить смак цієї вишуканої страви.

Смачного!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: poradnyk.com.ua  Переглядів: 696


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook