лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Кальмари фаршировані грибами - відмінна закуска, яка прикрасить будь-який стіл

Кальмари фаршировані грибами - відмінна закуска, яка прикрасить будь-який стіл
Морепродукти взагалі і кальмари зокрема смачні і корисні, з них можна приготувати безліч повсякденних і святкових страв. Давайте сьогодні приготуємо з вами кальмари фаршировані грибами, відмінна закуска, яка допоможе прикрасити будь-який стіл. Сама форма тушки кальмара так і проситься, щоб його набили чим-небудь смачним. Легко робиться, смачно кушается. Рекомендується спробувати любителям морепродуктів і білкової їжі.

Інгредієнти для кальмари фаршировані грибами:

Тушки кальмарів - 4-5 шт.
Вода - 2литр
Гриби - 500гр (я взяла печериці)
Цибуля - 1 шт.
Майонез - 2 ст.л (можна замінити жирною сметаною)
Напівтвердий сир - 100г
Вершкове масло - 30г
Борошно - 1 ст.л.
Зелень за смаком (петрушка, кріп)
Сіль, перець за смаком



Приготування кальмарів фаршировані грибами.

Крок 1: беремо кальмари


Візьміть тушки дорослих кальмарів середніх розмірів (приблизно 20-25 см). Якщо кальмари морожені - розморозити.

Крок 2: кальмари очищаємо

Кальмари досить легко очищаються від темної плівки під теплою водою. Намагаємося пальцями зняти слиз і обережно вичистити нутрощі, добре промиваємо під струменем води.

Крок 3: варимо кальмари

Відварюємо кальмари в солоній воді близько 5 хвилин, можна менше. Довго не варіть, так як тушки можуть стати жорсткішими. Викладаємо тушки на друшляк і даємо стекти воді. Залишаємо остигати.

Крок 4: готуємо начинку

Підготуємо продукти до начинки: в моєму рецепті я взяла заморожені різані печериці, якщо ви використовуєте інші гриби, то попередньо їх промийте, дрібно наріжте (2-3 см шматочками). Пам'ятайте, що при термообробці гриби втрачають вологу і зменшуються в розмірі. Очистіть і промийте цибулину, потім її дрібно-дрібно наріжте. Далі кладемо на розігріту сковорідку заморожені різані печериці (якщо печериці свіжі, то як тільки гриби схопляться на маслі, підлити води), так як водичка від них нам ще знадобиться. Тушкуємо таким чином 10-15 хвилин. Далі на іншій сковорідці обсмажуємо дрібно порізану цибулю на вершковому маслі до золотистого кольору. Цибулю і печериці солимо або додаємо будь-яку іншу приправу на ваш смак. Коли цибулю і печериці будуть готові, викладаємо гриби шумівкою (в сковороді повинно залишатися багато води) в окремий посуд, де перемешивем цибулю та гриби.

Крок 5: готуємо духовку

Розігріваємо духовку до 180-200 градусів. Жароміцну форму злегка змащуємо вершковим маслом або будь-яким іншим. Якщо ви використовуєте деко, на дно можна покласти фольгу і також необхідно змастити олією фольгу.

Крок 6: даємо начинку злегка охолонути

Натріть на крупній тертці весь сир. Додаємо 12 частину сиру і столову ложку майонезу (або жирну сметану) в злегка остигнула начинку і перемішуємо.

Крок 7: начиняємо наші кальмари начинкою

Акуратно начиняємо тушки кальмарів їдальні або чайною ложкою не занадто щільно, краю закріплюємо зубочистками, щоб запобігти випаданню фаршу, а також щоб кальмари не порвалися і зберегли гарний вигляд. Викладаємо на деко, зверху обмазуємо майонезом (або жирною сметаною) і для краси і смаку можна трохи присипати петрушкою або кропом.

Крок 8: ставимо в духовку

Посуд для запікання, ставимо в розігріту до 180-200 градусів духовку хвилин на 15-20 (час і температура залежить від індивідуальності вашої духовки). Після закінчення цього часу виймаємо форму, посипаємо кальмари залишилися сиром і знову відправляємо в духовку на 2-3 хвилини, щоб сир розтанув.

Крок 9: готуємо грибний соус

Поки наші кальмарчики готуються, готуємо грибний соус - до тієї водички, яка у нас залишилася від грибів, додаємо борошно і добре розмішуємо, щоб не було грудочок і ставимо на плиту. Як тільки суміш почне закипати, починаємо заважати ложкою, поки соус не стане густим.

Крок 10: Подаємо кальмари фаршировані грибами

Перед тим як фаршировані кальмари подати на стіл, потрібно видалити зубочистки. Якщо не перетримати в духовці то виходить дуже ніжне, соковите і ароматне блюдо! Готові кальмари подаємо в холодному вигляді, викладаємо на тарілку цілими тушками, або просто ріжемо на шматочки і поливаємо соусом.

Приємного апетиту!

Поради:

- Якщо в процесі приготування начинки, у вас вся вода википіла, не страшно, можна обійтися і без грибного соусу.

- Кальмари фаршировані грибами ідеально підійдуть для любителів морепродуктів і білкової їжі.

- Якщо ви дотримуєтеся дієтичного харчування, то майонез можна замінити жирною сметаною

Читайте також: Фаршировані курячі шийки – це чудова закуска на святковий стіл

- При термічній обробці тушки кальмарів зменшуються в розмірі. Тому, щоб не витекла частину начинки, їх необхідно заздалегідь трохи приварити.

- Щоб кальмар не був жорстким, його слід запікати при надлишку вологи.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 632


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook