лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Як на здорових людей впливає безглютенова дієта

Нове британське дослідження показало, що дотримання здоровими людьми безглютенової дієти не приносить для них ніякої користі.

У дослідженні взяли участь здорові добровольці, які не страждають на целіакію або нецеліакійну чутливість до глютену. Протягом двох тижнів до початку експерименту всі учасники дотримувалися безглютенової дієти.

Потім добровольців поділили на дві групи. У першій групі учасники продовжували дотримуватись безглютенової дієти протягом ще два тижні, тоді як раціон другої групи містив органічний глютен.



Безглютенова дієта не приносить користі здоровим людям

Лікарі оцінили вираженість симптомів з боку шлунково-кишкового тракту (біль у животі, запори, діарея та печія) у всіх учасників до та після експерименту. "Глютенова" група не повідомляла про більш виражені проблеми та побічні ефекти порівняно з контрольною.

"Схоже, глютен часто невиправдано відіграє роль поганого хлопця в нашій дієті, у той час, як злаки, що містять глютен, особливо цільнозернові, є важливими джерелами білка, клітковини і мікроелементів", – зазначили науковці.

Дослідники підкреслили, що безглютенова дієта показана при целіакії (хвороби, що викликається непереносимістю глютену, яка вражає близько 1% людей) та нецеліакійної чутливості до глютену. Але перед переходом на обмежувальну дієту необхідно звернутися за рекомендацією до свого лікаря.

Читайте також: Найнебезпечніші дієти: як худнути непотрібно

Як зазначається у дослідженні, безглютенова дієта є найкращим засобом лікування клінічної чутливості до глютену – целіакії або нецеліакійної чутливості до глютену. Вчені прокоментували, що дослідження тривало відносно короткий час, проте, згідно з іншими науковими публікаціями, будь-які ефекти чутливості до глютену стають помітними вже через один тиждень.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: 24tv.ua  Переглядів: 221


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook