лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Побічні ефекти аспірину: можливе пошкодження печінки – його сигнали

Аспірин є одним з найпопулярніших ліків для лікування болю, застуди та грипоподібних симптомів, проте він здатний викликати побічні ефекти.

Для профілактики небажаних ефектів прийому ліків медики радять приймати в низьких дозах. Якщо, наприклад, відбудеться передозування аспірином, це може призвести до різних проблем, включаючи пошкодження печінки.



Аспірин зазвичай використовується при больових симптомах, зокрема, при головному, зубному, менструальному болю, а також для лікування застуди та грипоподібних симптомів, зниження високої температури. Додатково він відомий як ацетилсаліцилова кислота і належить до групи ліків, які називаються нестероїдними протизапальними засобами. У багатьох аптечних засобах від застуди та грипу аспірин присутній у поєднанні з іншими інгредієнтами.

Даний препарат не рекомендується для прийому дітей віком до 6 років. У дорослих людей одним із побічних ефектів аспірину може стати пошкодження печінки, попереджає британська Національна служба охорони здоров'я (NHS). Сигналом цього порушення стає зміна кольору шкіри, очей, сечі.

«Якщо білки ваших очей або шкіра стають жовтими, або ваша сеча стає темнішою, це може бути ознакою проблем із печінкою».

Поява подібних симптомів і натомість прийому аспірину є серйозним приводом звернення до лікаря.

Крім того, прийом аспірину може сприяти виразки слизової оболонки травного тракту."Аспірин може викликати виразку в шлунку або кишечнику, особливо якщо ви приймаєте його протягом тривалого часу або у великих дозах", - нагадує NHS.

Інші серйозні побічні ефекти аспірину можуть бути такими сигналами.

Читайте також: Чи потрібно приймати аспірин щодня

Відбувається внутрішнє виділення крові, що з'являється із кашлем, у сечі, стільці.
Болять суглоби рук та ніг – це може бути ознакою високого рівня сечової кислоти в крові
Руки чи ноги опухли – у тканинах затримується вода.
При прийомі аспірину важливо бути впевненим, що препарат є безпечним для організму, підкреслюють експерти.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело:   Переглядів: 327


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook