лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Знайшли новий спосіб лікування хронічного болю в спині за допомогою тепла

Технологія під назвою Intracept дозволяє безпечно нагріти пошкоджений хребець і тим самим блокувати больовий сигнал, який надходить від нього в мозок.

Intracept був розроблений медичною фірмою Relievant Medsystems і заснований на мінімально-інвазивній процедурі, яка усуває поширене джерело болю в попереку, який виникає через пошкоджений хребець. Цей тип болю передається через базивертебральний нерв, який проходить через хребці, включаючи кінцеві пластини хребців та шматочки хряща та кістки між дисками.



Нова методика включає введення невеликого зонда в уражений хребець пацієнта під наркозом та використання радіочастотної абляції для нагрівання базивертебрального нерва. Це запобігає передачі больових сигналів у спинний мозок і далі в головний мозок, при цьому вся процедура займає близько години.

Технологія Intracept отримала дозвіл FDA ще в 2016 році і показала себе перспективною в серії клінічних випробувань. Дослідження, що включає 140 пацієнтів, показало, що 31% з них не відчували болю через 24 місяці після лікування. В іншому дослідженні, що включало 48 пацієнтів, 69% з них повідомили про зменшення болю на 50%, а 38% з них повідомили про повну відсутність болю через 12 місяців.

Інше дослідження показало, що у 34% пацієнтів з хронічним болем у спині через п'ять років після лікування всі болючі відчуття зникли. Розробники технології заявляють, що тривале полегшення є результатом унікальної природи базивертебрального нерва, який відрізняється від інших нервів тим, що він не здатний відновлювати свої здатності передавати біль після відключення.

Читайте також: Біль у спині виникає як симптом у разі трьох видів раку

Знеболюючий потенціал Intracept дозволив лікарям впровадити цю технологію в різних медичних центрах по всій території США, у тому числі спеціалістам з хребта у Південно-Західному медичному центрі Університету Техасу, які почали лікувати пацієнтів за її допомогою на початку цього року.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: 24tv.ua  Переглядів: 182


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook