лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Сім звичок, як вбивають ваші нирки

Сім звичок, як вбивають ваші нирки
Нирки – це дуже важливий орган, який відповідає за фільтрування відходів та надмірної рідини, але попри значний вплив цього органу на загальний стан здоров’я, багато людей не покидають своїх шкідливих звичок.

Так, можна й далі жити навіть, якщо нирки працюватимуть лише на 20%. Вони поступово виконуватимуть свої функції все гірше і гірше, а ви будете думати, що повністю здорові. У більшості випадків пошкодження нирок не одразу дає про себе знати, наслідки стають помітними тоді, коли вже надто пізно.

Спеціалісти визначили сім звичок, які руйнують нирки, а також розповіли про те, як позбутися їх і вести здоровий спосіб життя.



Солодкі та газовані напої

Дослідження, проведене в університеті Осаки, Японії, виявило, що люди, які п’ють один або більше солодких напоїв на день мають більше шансів розвитку захворювань нирок. У дослідженні брало участь 12 000 людей, які споживали багато солодкої води.

Результати показали, що в їхній сечі частіше міститься тип білка, відомий як протеїнурія. Протеїнурія – це рання ознака пошкоджень нирок, хоча на цій стадії його ще можна зупинити. Саме тому солодкі та газовані напої пов’язані з підвищеним ризиком розвитку проблем із нирками.

Надмірне споживання натрію

Нирки також відповідають за перероблення натрію, який ми споживаємо разом із їжею. Сіль, яка є майже невід’ємною частиною нашого раціону харчування, – це основне джерело натрію. Утім, насправді ж краще зовсім її не вживати. Коли ми споживаємо занадто багато цього елемента, ниркам доводиться працювати вдвічі важче, і це впливає на стан здоров’я в довготривалій перспективі.

Споживання кофеїну

Хоча помірне споживання кофеїну не є загрозою для здоров’я, зловживання може призвести до пошкодження нирок. Кофеїн підвищує тиск крові, а це збільшує навантаження на нирки.

Зловживання знеболювальними

Завдяки тому, що багато знеболювальних можна легко купити в аптеці, більшість людей думає, що це найкращий вибір для подолання болю. На жаль, зловживання ліками для зняття болю може мати серйозні побічні ефекти, у тому числі, пошкодження нирок.

Продукти з високим вмістом білка

Білок дуже важливий для належної роботи організму, утім лише в помірних кількостях. Такі продукти, як червоне м’ясо, риба і навіть яйця можуть змусити нирки працювати важче, ніж вони повинні були б.

Зловживання алкоголем

Надмірне споживання алкоголю – це погана звичка, яка може швидко призвести до пошкодження нирок. В алкоголі містяться токсини та хімічні речовини, які дуже негативно впливають і на нирки, і на печінку.

Читайте також: 7 простих вправ від остеохондрозу

Відкладання природної потреби сходити в туалет

Коли ваше тіло каже вам, що треба в туалет, важливо зробити це якомога швидше. Стримувати сечу не дуже добре, адже якщо робити так постійно, це може призвести до ниркової недостатності або нетримання сечіскачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: poradnyk.com.ua  Переглядів: 313


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook