лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

8 найпоширеніших помилок, яких припускаються під час схуднення

8 найпоширеніших помилок, яких припускаються під час схуднення
Ви сидите на модних дієтах і ходите у спортзал, але ніяк не вдається розпрощатися з ненависними кілограмами? Можливо, ви допускаєте одну, а то й відразу декілька помилок.

Ось, що рекомендує Тетяна Годард, психолог, дієтолог, фітнес-тренер.

Помилка №1. Ви не вирішили психологічну проблему

У більшості випадків головною причиною набору ваги є психоемоційні проблеми з більш або менш глибоким корінням. Вони можуть бути пов'язані з дитячими травмами, особистими відносинами, нереалізованістю та іншим; бути усвідомленими і прихованими. Поки ви не вириєте корінь проблеми, будете худнути, а потім знову об'їдатися. І цей процес стане нескінченним. Це як витирати воду, не закривши кран.

Що робити? Розібратися, нарешті, чому ви насправді переїдаєте. Або поговоріть з собою відверто, або зверніться до психоаналітика, щоб він цю проблему намацав і допоміг її опрацювати.



Помилка №2. Не приділяєте увагу здоров'ю

Серйозно впливати на вагу можуть і різного роду захворювання. Найпоширеніші фізіологічні причини повноти - різні види гормональних збоїв і ряд захворювань. Зокрема, до збільшення ваги призводить гіпотиреоз та інші порушення функції щитовидної залози, ниркова недостатність, цукровий діабет, дисфункція гіпоталамуса, метаболічний синдром, порушення функцій підшлункової залози і травної системи і пр. Якщо ви не переїдайте, а вага зростає, це може бути пов'язано також з серцевою недостатністю або нефротичним синдром (через набряклість).

Що робити? Я завжди рекомендую своїм потенційним підопічним перед візитом до мене пройти повний медогляд. Програма мінімум: ендокринолог, гастроентеролог і кардіолог. Я впевнена, що їжа допомагає лікувати будь-які захворювання, але ідеально, коли при складанні плану харчування ми працюємо «прицільно», вирішуючи не тільки естетичну проблему, але і проблему зі здоров'ям. У серйозних випадках необхідна медикаментозна підтримка.

Помилка №3. Обмеження раціону

Щоб позбавитися від зайвої ваги, більшість з нас «сідає» на якусь новомодну дієту або на стару, перевірену систему харчування, різко обмежує споживання жирів або вуглеводів. Найчастіше це працює, і вага йде, але такий підхід не вирішує проблему: як тільки ми повертаємося до звичної їжі (як правило, непомітно для самих себе), повертаються і старі кілограми, причому досить швидко, і з 5-6 новими.

Що робити? Скласти або самостійно, або за допомогою дієтолога збалансований раціон, на якому можна жити все життя (змінюючи залежно від настрою і сезону деталі, але зберігаючи при цьому базу). Продукти повинні бути вам однозначно приємні (не то довго ви на них не протягнете), а також корисні для вашого здоров'я і фігури. Основа меню – зелень, клітковина, сирі овочі і фрукти, рослинні жири, морепродукти і риба, трохи горіхів, цільнозернові злаки.

Помилка №4. Підрахунок калорій

Світові дієтологи вже давно відмовилися від підрахунку калорій і тільки у нас ця традиція досі жива. Причому поради рахувати калорії дають люди, які називають себе «професіоналами». Що можна з'їсти, наприклад, на 1400 Ккал, рекомендованих для схуднення жінкам? Варіант номер один - дві шоколадки. Варіант номер два - повноцінні сніданок, обід і вечерю, що складаються з продуктів, насичених вітамінами і мінералами. У першому випадку у вас різко підвищиться рівень цукру, що спровокує вовчий апетит, і в підсумку ви з'їсте гору булок. У другому ви будете ситі, щасливі, а вага продовжить комфортно і плавно йти.

Що робити? Харчуватися усвідомлено, вибираючи багату вітамінами і мікроелементами їжу, яка у малих порціях здатна забезпечити максимальне насичення.

Помилка №5. Мало води

Вода необхідна нашому організму для нормалізації обмінних процесів, активного кровообігу, злагодженої роботи всіх органів і систем, виведення з організму зайвої рідини, токсинів і продуктів розпаду. Більшість людей п'ють мало, тому що не відчувають спраги. Насправді, спрагу ми відчуваємо вже тоді, коли організм зневоднений і кричить про допомогу.

Що робити? Випивати не менше 2,5 літрів чистої води в добу. Чай, соки сюди не входять.

Помилка №6. Мало рухливості

Багато хто сподівається схуднути без спорту. Це можливо, але складно: вага буде йти повільно, а в один прекрасний день зупиниться, і ви її не зрушите. Різницю між використаними калоріями і затраченими доведеться збільшувати за рахунок обмеження меню, а це неправильно. Організм швидко включить режим економії, і вся праця піде нанівець, не кажучи вже про психологічний дискомфорт. Крім того, без тренувань шкіра втрачає пружність, а м'язи втратять форму. У підсумку тіло стане в'ялим і непривабливим. Не забувайте також, що за фізичної активності організм виробляє ендорфіни, що сприє гарному настрою і відчуттю задоволення. А позитивний настрій в нашому ділі просто необхідний!

Що робити? Почніть займатися тим видом активності, який вам подобається. Побільше ходіть, купіть абонемент у спортзал, басейн, відвідуйте групові заняття у фітнес-залі, танцюйте. Привчайте себе хоча б півгодини в день тренуватися вдома. Можна скачати комплекси вправ і робити їх як тільки з'являється вільний час. Ні в якому разі не примушуйте себе. Набирайте обертів поступово, інакше ви дуже скоро до всього охолонете, і встати назад «на рейки» буде складно.

Помилка №7. Ставка на силові вправи

Жир легше м'язів, і при заняттях силовими вправами м'язова маса починає зростати (тому може бути навіть надбавка у вазі), а жир все одно не піде - його можна спалити тільки кардіотренуваннями. При цьому багато хто їх не любить, вважаючи, що схуднути можна за рахунок харчування і силових. Насправді, якщо мало їсте, ви і правда візуально схуднете, але підшкірний жир залишиться, і буде, як і раніше, заважати роботі внутрішніх органів. А більшість зовнішнього рівномірно розподілиться по зростаючому від силових вправ тілу. Як тільки ви престанете гойдатися, м'язи опадуть і вид буде не найкращий.

Що робити? До силових вправ потрібно обов'язково додавати кардіо. Це біг, їзда на велосипеді, велотренажер, стрибки на скакалці, кругові та інтервальні тренування. Пам'ятайте: як і одні силові навантаження, так і окремі кардіо неповноцінні. Скинувши вагу, без силових вправ ви не придбаєте красивого рельєфу.

Помилка №8. Бажання отримати негайний результат

Одна з найпоширеніших помилок — нереалістичні очікування. Більшість бажає, незалежно від кількості зайвої ваги, позбутися її за пару тижнів. І якщо цього не відбувається, швидко втрачають натхнення. Особливо якщо голодна дієта і виснажливі тренування перестали приносити результати (а такий результат в даному випадку неминучий).

Читайте також: Схуднення без улюблених шкідливих вуглеводів: як позбутися від солодкої залежності

Що робити? Перестаньте панікувати і проаналізуйте, що ви зробили не так. Якщо самому важко, зверніться за допомогою до дієтолога, і запасіться терпінням: втрачати в місяць нормально 4-5 кг, при занадто великій вихідній вазі — до 7-8 кг. Різка втрата ваги — це стрес для організму. Йому складно перебудуватися на інший тип роботи, тому ви будете відчувати слабкість, головні болі, зміни гормонального фону і інші побічні ефекти.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: poradnyk.com.ua  Переглядів: 342


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook