лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Кілька порад, як відновити печінку та зберегти її здоров’я

Кілька порад, як відновити печінку та зберегти її здоров’я
Печінка є одним з життєво необхідних органів, головна функція якого - знешкодження та виведення назовні токсичних продуктів обміну.

Від якості виконання цієї функції нерідко залежить тривалість життя людини. Це означає, що необхідно пильно стежити за станом печінки, щоб весь організм був здоровим.

Якщо ви вирішили взятися за своє здоров'я та зайнятися зміцненням печінки, варто дотримуватися деяких нескладних рекомендацій і змінити свій спосіб життя.

Далеко не кожному відомо, що весь жир, який поглинається людиною, переганяється через печінку, збираючись там і впливаючи на оболонки печінкових клітин. Це приводить до загибелі десятків і сотень клітин печінки, на місці яких утворюються жирові тканини. Цей процес викликає розвиток неприємного захворювання - жирової хвороби печінки. Опиняючись у такому стані, печінка не може активно боротися з токсичними речовинами. Потім поступово починає протікати процес інтоксикації: людина день у день отруюється продуктами переробки вживаної нею їжі.



Насправді ж, вся справа в способі життя...

Алкоголь

Багато людей, які випивають, навіть не знають про той шкідливий вплив, що має на їхні організми алкоголь. Існують навіть наукові докази того, що алкоголь у невеликих дозах приносить певну психологічну користь. Насамперед, келих вина або пива, випитий перед їжею, стимулює травлення. Після важкого робочого дня невелика кількість алкоголю сприяє кращому розслабленню. І ще спілкування із друзями з алкогольними коктейлями на столі сприяє дуже приємному проведенню часу.

Однак навіть при вживанні алкоголю у невеликих кількостях підвищується ризик травм і смертей від нещасних випадків, а також спроб суїциду та розвиток хвороб печінки. Виходить, що медики не говорять про користь алкогольних напоїв, щоб не стимулювати ріст їхнього споживання. Перевищення дозволеної норми може становити небезпеку для здоров'я, а іноді і життя тих, кому взагалі протипоказано вживати алкоголь.

Сидячий спосіб життя

Між зайвою вагою і малорухомим способом життя існує цілком закономірний зв'язок. При зайвій вазі в кожному разі порушується обмін речовин, і поступово справа може дійти до ожиріння. Навіть для людей, кому вже за 40, дана проблема залишається досить актуальною. Печінка людини, що страждає ожирінням, перебуває у зашлакованому стані, і це просто не може привести ні до чого гарного.

Переїдання

Цей фактор можна віднести до тих шкідливих звичок, які підкоряють людину подібно наркотикам. Страх перед голодом, особливо серед людей старших поколінь, стає причиною того, що багато людей вже у 30 років або раніше набувають зайвих кілограмів і страждають різними захворюваннями.

"Погані" жири

Жир для печінки є приблизно такою ж токсичною речовиною, як алкоголь. Їжа, що містить занадто багато «поганого» жиру, так само небезпечна, як алкоголь. Існує безліч продуктів, які шкідливі для печінки, і які збільшують ризик відкладення надлишкових запасів жиру в печінці.

До таких продуктів можна віднести свинину, баранину і яловичину, які містять у собі тваринні жири. Також не можна не відзначити всі смажені страви, тому що навіть дієтичні продукти після смаження містять багато жирних кислот.

Не можна не сказати про солодощі, тому що із солодкого печінка синтезує жир. Приміром, кожна молекула глюкози перетворюється у дві молекули жиру. Достатньо харчуватися солодким, і ви будете отримувати вдвічі більше жиру, чим при вживанні такої ж кількості жирних продуктів.

При надлишковому вживанні жирної їжі організму не вдається вчасно позбуватися від перероблених залишків. Це приводить до перенапруги печінки, нирок та інших систем організму, які змушені працювати на межі можливостей. Коли людина харчується жирною їжею, будова її печінки порушується. Жир поступово відкладається в ній і заміщає тканини органа. Все це приводить до неалкогольної жирової хвороби печінки, що має 2 стадії. На першій стадії жир повільно накопичується в клітинах органа, а на другій стадії на фоні жиру, що скопився, починається запалення - жировий неалкогольний гепатит, що переростає в цироз печінки.

Триваючий протягом багатьох років малорухомий спосіб життя з регулярними переїданнями та вживанням алкоголю, нехай навіть помірним, стає причиною значних перевантажень і втоми печінки.

Печінка є єдиним людським органом, що може відновлюватися. Коли порушується робота печінки, відбувається руйнування мембран її клітин і знижується вироблення ферментів, які повинні знешкоджувати токсичні речовини. Однак навіть якщо видалити частину печінки, її тканини відновляться (при видаленні частини печінки, орган відновить свій розмір за три місяці).

Як відновити печінку

Необхідно повністю відмовитися від алкоголю. Для профілактики та корекції жирового захворювання печінки потрібно вживати продукти зі вмістом ненасичених жирів. До таких належать морепродукти, риба, фрукти й овочі. Також це продукти, що стимулюють жовчовідділення: гречка, вівсянка, нежирна риба, сир.

Для відновлення працездатності печінки застосовують особливі засоби з групи препаратів гепатопротекторів. Вони поліпшують стійкість органа до зовнішніх впливів і поліпшують його знешкоджуючі функції. Печінка - це той орган, для профілактики та вилікування захворювань якого необхідно застосовувати в основному натуральні мікронутрієнти: біологічно активні речовини рослинного, мінерального та тваринного походження.

Читайте також: [url= https://showdream.org/novini/zdorovquotya-ta-krasa/33969-nazvano-golovniy-produkt-yakiy-potrbno-vzhivati-dlya-zdorovya-ta-roboti-kishechnika-pd-chas-vyni.html[/url]Названо головний продукт, який потрібно вживати для здоров'я та роботи кишечника під час війни

Дотримуючись рекомендацій щодо підтримки здоров'я печінки, ви зможете подовжити собі життя. Адже від стану печінки залежить здоров'я всього організму.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: poradnyk.com.ua  Переглядів: 470


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook