лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Як лікувати фурункул в домашніх умовах

Як лікувати фурункул в домашніх умовах
Сип на шкірі - найпоширеніше явище, що дуже часто не приймають всерйоз. Перше, що спадає на думку практично будь-кому: «Треба видавити!». У багатьох ця процедура ніяких наслідків не викличе. Будемо вважати, що це люди, яким повезло.

Фурункули - ось що може ховатися під виглядом звичайних вугрів.



Необхідно запам'ятати кілька основних ознак фурункула. Спочатку він проявляється як невелика червона цятка, часто з гострою вершиною, наповненою гноєм. Ви обов'язково відчуєте сверблячку навколо фурункула та виразний біль при слабкому натисканні на нього. Розмір плаває в діапазоні від маленької бусинки до бейсбольного м'яча, і з'явитися він може на будь-якій ділянці шкіри. Частіше це зони постійного забруднення та подразнення, області виділення поту і волосяних покривів (шия, обличчя, пахви, стегна та сідниці).

Причин появи фурункулів багато. Одна з найпоширеніших - це зараження золотавим стафілококом. Але існує й багато інших бактерій та грибків, які можуть вплинути на його появу.

Фурункули часто можуть виникати у людей з діабетом, які страждають ожирінням, людей похилого віку або тих, що мають справу з ослабленою імунною системою.

Спекотний і вологий клімат, погана гігієна, вживання стероїдів можуть також бути причиною частих інфекцій шкіри цього типу.

Лікування може тривати більше двох тижнів.

Лікування у домашніх умовах

Ніколи не намагайтеся видавити фурункул. Це тільки ускладнить і подовжить лікування. Може викликати зараження інших областей шкіри та шкіри людини, що знаходиться поруч.

Зробіть теплий, вологий компрес. Наберіть теплої води, візьміть бинт і прикладайте кілька разів на день по 5-10 хвилин. Це допоможе зменшити канали та прискорити дозрівання.

Коли гнійний міхур відкриється, необхідно зняти гній і провести дезінфекцію. Обов'язково зробити пов'язку.

Для лікування фурункулів застосовують олію чайного дерева: 10 крапель на 1 літр води. Робити компреси.

Добре допомагає при появі у важкодоступних місцях (пах, сідниці) фурункулів ванна з сіллю Епсома.

Але найкращим є народне лікування фурункула за допомогою мила та цибулі. Невелику цибулину запекти в духовці прямо в лушпайці, додати терте господарське мило (найпростіше, без добавок, темно-коричневе), і збити все в однорідну суміш, яку за допомогою марлевого тампона прикласти на доспілий фурункул і закріпити. Бажано компрес робити на ніч, а вранці поміняти домашню мазь на мазь Вишневського. Через 1-2 дні фурункул розкриється сам, а гній витягнеться цибулею з милом.

Якщо ж це не допомагає, і ви відчуваєте загальне нездужання або розміри утворення гною великі, то вам краще звернутися до лікаря. Залежно від причин зараження та складності, він може призначити вам антибіотики або хірургічне втручання.

[b]Читайте також: КропивКропив'янка: лікар розповіла, як лікувати захворювання/b]

Не дозволяйте собі затягувати лікування. Наслідком можуть бути ускладнення, утворення карбункулів. Так називають фурункули рекордних розмірів або злиття декількох в один.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: poradnyk.com.ua  Переглядів: 1 431


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook