лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Непотрібні таблетки кальцію пов'язані зі «значно» вищим ризиком смерті

Населення в цілому використовує добавки, щоб заповнити прогалини в харчуванні, але деякі мінерали мають великий ризик для здоров'я людини. Таблетки кальцію приймають в основному літні жінки, щоб запобігти пошкодженню кульшового суглоба, але з'являється все більше доказів того, що з цих причин від прийому добавок практично немає користі.

Незначні побічні ефекти, зазначені на їх етикетках, зазвичай включають гази, запори та здуття живота. Деякі дослідження попереджають, що таблетки можуть також завдати значної шкоди здоров'ю судин.



Нове дослідження підтвердило, що ризик смертності від усіх причин значно вищий у людей, які приймають добавки кальцію.

Автори дослідження заявили: «Наші результати показують, що добавки кальцію в цій популяції не приносять жодної користі для серцево-судинної системи, і натомість ці взаємозв'язки слід ретельно розглядати у світлі зростаючих даних та занепокоєння про шкоду для серцево-судинної системи, особливо з непотрібними добавками».

Метою дослідження було оцінити вплив добавок кальцію на пацієнтів з аортальним стенозом легкого та середнього ступеня тяжкості. Стан, який є найпоширенішим захворюванням клапанів у дорослих у розвинених країнах, характеризується вираженою кальцифікацією.

Згодом це «призводить до різкого збільшення смертності, якщо його не лікувати після появи симптомів», пояснює Medscape. Дослідники вказали, що фактори ризику аортального стенозу включають підвищений рівень холестерину, куріння та вітамін D3.

Результати показали, що половині цих пацієнтів довелося замінити аортальний клапан - серйозна операція, яка вважається підходящою для небагатьох людей.

Читайте також: Лекарства от гипертонии нужно пить перед сном

Результати додають до накопичених доказів того, що прийом таблеток кальцію може збільшити ризик захворювання та смерті у пацієнтів похилого віку.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: medikforum.ru  Переглядів: 586


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook