лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Названо продукти, які можуть пришвидшити вікову втрату зору

Із віком здоров'я людей, на жаль, не поліпшується. Процеси старіння охоплюють весь організм і зокрема й систему зору. Втрата зору відбувається під впливом багатьох деструктивних чинників. Чималу роль відіграє в цьому і система харчування людини. Вчені назвали продукти, які можуть пришвидшити вікові дегенарацію жовтої плями – захворювання, яке призводить до значної втрати зору.

Що таке дегенерація жовтої плями, і чим вона небезпечна?

Вікова дегенерація жовтої плями або вікова макулодистрофія (ВМД) – це захворювання, що вражає сітківку ока. Воно впливає на так звану жовту пляму, яка відповідає за центральний зір людини. Тобто, периферійний (боковий) зір залишається, а центральний поступово погіршується і згасає. Повна втрата зору при цьому захворюванні зустрічається не часто, але якість життя через обмежений зір набагато погіршується.



Найбільше схильні до ризику ВМД люди у віці 50+. Пришвидшують розвиток захворювання куріння, вживання алкоголю, високий кров'яний тиск і неправильне харчування. Зокрема – дієта, яка включає в себе деякі небезпечні продукти.

Так, медики із Масачусетського офтальмологічного і вушного шпиталю дійшли висновку, що вікову дегенерацію жовтої плями може пришвидшити надмірне вживання жирних закусок.

Згідно з опублікованими ними результатами дослідження, рослинні, мононенасичені та поліненасичені жири, а також лінолева кислота, є типом жирів, які наражають любителів нездорової їжі на високий ризик офтальмологічних захворювань. Зокрема – на втрату зору через дегенерацію жовтої плями.

У своєму дослідженні медики використовували результати спостережень за 349 пацієнтами у віці від 55 до 80 років, які мали запущену стадію вікової дегенерації жовтої плями. Усі вони зловживали жирними закусками, які містять небезпечні для зору речовини.

До таких небезпечних продуктів належать:

Маргарин
Шоколад
Торт
Печиво
Арахісове масло
Картопляні чіпси
Картопля фрі.

Читайте також: Очі можуть бути ранніми ознаками хвороб – від діабету до хворої печінки

Тобто, це не означає, що людям за 50 слід абсолютно відмовитися від вживання цих продуктів. Але вони мають бути лише невеликою і далеко не основною частиною їхнього раціону.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: today.ua  Переглядів: 771


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook