лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Як вивести плями на м’яких меблях: народні лайфхаки, які варто знати

Як вивести плями на м’яких меблях: народні лайфхаки, які варто знати
За допомогою яких народних засобів можна позбутися плям на м’яких меблях?

Під час прибирання оббивку дивана або будь-яких інших м’яких меблів необхідно протирати чистою вовняною ганчіркою. Для цього розводимо в теплій воді будь-який синтетичний засіб для вовняних тканин, змочуємо в ньому ганчірку, добре віджимаємо і проходимося по поверхні.



Меблі з оксамитовим або плюшевим покриттям очищаємо змоченою у теплій воді та ретельно віджатою губкою. У жодному разі не тремо такі покриття жорсткими щітками. А ворсисті тканини протираємо сухою ганчіркою.

Якщо на м’яких меблях з’явилися жирні плями, їх можна видалити різними народними засобами:

– спиртовий розчин – найбільш ощадливий, але ефективний спосіб видалити свіжу жирну пляму з оббивки дивана. Спирт розводимо із водою у співвідношенні 1:1. Змочуємо декілька ватних дисків і викладаємо на пляму на 5-10 хвилин. Потім акуратно цими ж дисками протираємо пляму;

– якщо пляма свіжа, витираємо місце забруднення паперовими рушниками для того, щоб увібрався жир. Потім посипаємо його тальком, кукурудзяним крохмалем, великою сіллю або харчовою содою, чекаємо 10-15 хвилин, потім видаляємо засіб сухою серветкою;

– ще один варіант – змочуємо в бензині ватний диск і обробляємо пляму від країв до середини, залишаємо на кілька хвилин, а потім витираємо вологою чистою ганчіркою. З бензином слід бути обережним, оскільки він може зіпсувати деякі тканинні покриття;

– також можна змішати пральний порошок із бензином – до консистенції “кашки”. Наносимо засіб на пляму, втираємо в тканину і залишаємо на ніч, вранці змиваємо губкою, змоченою у теплій воді.

Плями від фарби допоможуть вивести розчинники. Спочатку на паперовий рушник наливаємо трохи гліцерину і промокуємо їм пляму. Залишки фарби видаляємо за допомогою ацетону або скипидару.

Свіжу пляму від масляної фарби з м’яких меблів можна вивести також ацетоном або скипидаром. Коли пляма досить розм’якшиться, залишки змиваємо бензином. Видалити застарілі плями зі світлих тканин можна, якщо добре протерти ганчіркою, змоченою в скипидарі.

Від застарілих плям можна позбутися, приготувавши простий засіб: 10 г бензину змішати з 1-2 г безбарвного мила. Наносимо на оббивку, залишаємо на 10-20 хвилин, потім змиваємо чистим авіаційним бензином.

Читайте також: Народні засоби, які допоможуть втамувати печію

Місця, що залисніли на м’яких меблях, добре очищують волога чиста тирса листяних порід дерев або підігріті висівки.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: novosti24.kyiv.ua  Переглядів: 157


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook