лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Важливі поради щодо захисту свого будинку, якщо потрібно виїхати з міста

Важливі поради щодо захисту свого будинку, якщо потрібно виїхати з міста
З 24 лютого 2022 року змінилося життя абсолютно кожного українця. Багатьом довелося покинути свої будинки, хтось їх зовсім втратив. Якщо ж ви маєте намір перебратися в безпечніше місце, але переживаєте за своє житло, є спосіб його убезпечити - хоча б спробувати.

В ідеалі перед від'їздом бажано встановити хороші металеві двері, а не китайські, які можна розкрити консервним ножем. Це повинні бути хороші двері з листового металу, однак зовні не примітні. Також варто встановити два нових замки, переважно сувальдні, як у сейфах, у формі метелика. З першого по другий та на останньому поверсі на вікнах краще встановити решітки.

Якщо все вище перераховане зробити неможливо у вашому місті, то все одно є кілька кроків, які допоможуть убезпечити своє житло.



Заклейте вікна скотчем горизонтально внахлест або спеціальною протиударною плівкою. Ці товари зараз у дефіциті, а тому можна наклеїти на вікна смужки паперу. Завдяки цьому від несильної ударної хвилі є шанс зберегти вікна, а якщо вони навіть і випадуть, то не зашкодять осколками будинку. До того ж наявність на вікнах скотчу або паперових смужок свідчить про те, що всередині хтось живе, що може відлякати мародерів.



Залишаючи житло, закрийте його на всі замки, і, наскільки можна, залиште другий дублікат ключів сусідам, яким ви довіряєте, і які вирішили залишатися в місті. Їх можна попросити періодично відвідувати ваше житло, витягувати рекламні листівки, а з ящика платіжки, створюючи видимість, що у квартирі чи будинку хтось живе.

Обов'язково відключіть усі електроприлади, щоб у жодній розетці не було встромлено жодної вилки. Інакше є ризик замикання чи спалаху. Також знеструмте житло, вимкнувши електричний щиток усередині будинку чи квартири. Якщо ж щиток у під'їзді, то краще його залишити увімкненим, інакше мародери визнають це як явну ознаку, що в квартирі нікого немає. Перекрийте газ, воду.

Розморозьте холодильник, роздайте сусідам або бездомним їжу, щоб вона не протухла і не засмерділа житло.


Читайте также: Які симптоми зневоднення та як йому запобігти

У жодному разі, не замикайте тварин у квартирах, навіть якщо ви залишаєте сусідам ключі. Вони можуть так само як і ви з часом поїхати, або, чого гірше, загинути. Не прирікайте вихованця на болісну смерть. Спробуйте прилаштувати тварину сусідам, у притулок або, у крайньому разі, випустіть надвір – так вони мають більше шансів вижити. Також за наявності авто, улюбленця можна взяти з собою та спробувати прилаштувати у більш спокійному місті. До того ж багато країн приймають біженців із тваринами, навпаки заохочуючи не кидати своїх вихованців.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: today.ua  Переглядів: 1 743


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook