лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Справжня полунична насолода: бенто-торт на двох за рецептом шеф-кондитерки

Чи вийде у вас приготувати бенто-торт вдома, такий самий, як ви бачили на фото кондитерів? З вас – бажання це зробити, а з мене – перевірений та настільки детально розписаний рецепт, що ви однозначно впораєтеся. На цей раз про всі секрети ідеального бенто-торта я попросив розповісти шеф-кондитерку Аллу Запорожан. У нас вийшло щось неймовірне: малесенький тортик з ніжним вершковим кремом та соковитою полуницею. Чудово!



Чесно скажу, я обожнюю бенто-торти: маленькі, тендітні, з мінімумом декору. Вони розраховані на двох людей і в цьому є якась магія та любов. Хоча, і одній людині під силу з ним впоратись. Варто спробувати один шматочок – і потім вже важко зупинитися. Без перебільшень, наш бенто-торт – ідеальний, хочу, щоб і у вас вийшов такий самий. А якщо вам подобається випікати вдома, ось вам ще рецепт київського торта, який на смак від оригінального нічим не відрізняється.

Секрети ідеального пухкого бісквіту

В кондитерській справі дуже важлива точність, тому всі інгредієнти вказані в грамах. І, якщо ви хочете повторити результат, краще використовувати кухонні ваги.

Основна порада для приготування бісквіта – зосередьтеся на ньому та не займатеся паралельно іншими справами. Бісквітне тісто примхливе, якщо ви його залишите без уваги, воно може осісти і це виправити ніяк не можна. Прийдеться робити нове. Тому, відкладіть всі справи та робіть все чітко за рецептом.

Яйця нам потрібні кімнатної температури, тому дістаньте заздалегідь їх з холодильника. В інгредієнтах вказано, що бажано взяти меланж – це суміш яєць, що продається вже готовою у магазинах. Хоча його легко зробити самостійно. Яйце вбиваєте в миску, розмішуєте виделкою, але не збиваєте та відміряєте потрібну кількість в грамах.

Збивати меланж варто кухонною машиною з насадкою віничок або скористатися міксером. Вручну у вас не вийде досягти гарного результату, тому навіть не витрачайте час та сили. Коли яйця добре збиті, додавайте всі інші інгредієнти, обережно вмішуючи силіконовою лопаткою, щоб не порушити структуру отриманих після збивання пухирців.

Ставити бісквітне тісто необхідно лише в розігріту духовку та не відкривати дверцята до завершення випікання. Через перепад температур ваш бісквіт осяде. І ще порада від кондитерки – якщо ви готуєте торти чи інші десерти, важливо робити кожен процес був чітко за таймінгом. Тому ставте собі таймер. Бо закрутитеся на кухні та проґавите момент. А для випічки це означає, що скоріше за все, треба буде починати спочатку.

Поради з приготування начинки

Нам потрібна дуже солодка, але тверда полуниця. Для балансу смаку додамо в неї трішки лимонного соку та цукрової пудри. Не варто в цьому випадку використовувати цукор, бо є вірогідність, що кристалики не розчиняться. Та й структура цукрової пудри дуже ніжна, при перемішування зі шматочками ягід вона їх не «травмує», а лише огортає – те, що нам і потрібно.

Інгредієнти

Для бісквіту:
50 г меланжу
33 г жовтка
40 г цукру
40 г борошна
2 г розпушувача
8 г вершкового масла 82,5%

Для крему:
200 г крем-сиру
150 вершкового масла 82,5%
40 г цукрової пудри

Для начинки:
60 г полуниці (+50 г на декор торту)
1 ст. л. цукрової пудри без гірки
1 ч. л. лимонного соку

Бенто-торт: покроковий рецепт

Крок 1

Отже, щонайперше дістаньте яйця, або меланж з холодильника. Також витягніть вершкове масло, яке будете використовувати і для бісквіту, і для приготування крему. Йому теж треба час трохи розтанути. Як яйця будуть кімнатної температури, увімкніть розігріватися духовку до 165 градусів та робіть бісквітне тісто. В ємність для збивання додайте 50 г меланжу кімнатної температури та 33 г жовтка.

Крок 2

Всипте 40 г цукру, увімкніть середню швидкість на кухонній машині та збивайте 15-20 хвилин до білого кольору. Саме за такої швидкості ви матимете рівномірні та однакові за розміром бульбашки. Отже, ваш готовий бісквіт буде з мільйонами пухирців, а це запорука його пухкості після випікання.

Крок 3

Поки збиваються яйця, в сотейнику розтопіть 8 г вершкового масла 82,5% та охолодіть до кімнатної температури. Також для бенто-торта зробіть форму з фольги. Відірвіть 2 листа фольги, довжиною 40 см. Складіть вдвоє. Візьміть будь-яку банку діаметром 10-11 см та заверніть її фольгу. Добре притисніть з усіх сторін, а потім приберіть банку. У вас вийде маленька форма. Поки відставте її та продовжуйте робити бісквітне тісто.

Крок 4

Перевірте вашу яєчно-цукрову суміш. Вона має збільшитися в 1,5 рази, бути щільною, нагадувати крем та добре триматися на віничку.

Крок 5

Влийте в яєчно-цукрову суміш розтоплене, дещо охолоджене вершкове масло. Перемішайте силіконовою лопаткою.

Крок 6

В мисці змішайте 40 г борошна та 2 г розпушувача. Суміш просійте в ємність зі збитими яйцями. Перемішуйте силіконовою лопаткою, не поспішаючи, і дуже ретельно. Всі інгредієнти мають рівномірно розподілитися.

Крок 7

Потім виливайте бісквітне тісто у форму для запікання, ставте її на деко та відправляйте в духовку випікатися 25 хвилин за температури 165 градусів. Як спечеться, діставайте готовий бісквіт та залишайте повністю остигати за кімнатної температури.

Крок 8

Зробіть крем для бенто-торта. В ємність для збивання додайте 200 г крем-сиру з холодильника, 150 розм’якшеного вершкового масла 82,5% та всипте 40 г цукрової пудри. Візьміть К-подібну насадку до кухонної машини та збивайте приблизно 15 хвилин на середній швидкості. Якщо не маєте такої, скористайтеся міксером, але знову таки – збивайте на середніх оборотах.

Крок 9

Для начинки помийте 60 г полуниці, зріжте хвостики та наріжте середнім кубиком.

Крок 10

Перекладіть в глибоку тарілку, всипте 1 ст. л. цукрової пудри без гірки та влийте 1 ч. л. лимонного соку. Перемішайте та поки залиште.

Крок 11

Перевірте крем. У вас має вийти однорідна, пишна, гладка та шовковиста суміш. Перекладіть її в кулінарний мішок.

Крок 12

Перевірте ваш бісквіт. За цей час він мав повністю остигнути. Обережно зніміть з нього форму з фольги. Під час випікання верхівка може трішки піднятися. У такому разі зріжте її гострим ножем, щоб зрівняти ваш бісквіт. Потім розріжте на дві однакові половинки.

Крок 13

Беріть нижню половинку. По кругу в два шари викладіть крем.

Крок 14

Всередину всипте начинку з полуниці. Вона трішки постояла та дала сік – це і буде наш сироп для бісквітів.

Крок 15

На полуницю додайте ще крем, обережно розрівняйте його ножем .

Крок 16

Накрийте нижню частину торта з начинкою другим бісквітом.

Крок 17

Тепер за допомогою кулінарного мішка викладіть крем по всьому торту. Якщо не маєте поворотного кондитерського столика, скористайтеся лайфхаком – візьміть блюдо з мікрохвильової печі разом із колесиками, на якому воно крутиться. Ставте на нього торт і обмастіть його з усіх боків кремом.

Крок 18

Тепер крутіть столік, а ножем гарно розрівняйте крем по всій поверхні торта.

Крок 19

Читайте також: Рецепт торта бенто

Наріжте 50 г полуниці навпіл для декору. Викладіть на торт по колу та вставте листочки м'яти. Ставте готовий торт в холодник на 20 хвилин, щоб крем застиг і десерт гарно просочився. Потім діставайте та смакуйте.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 292


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook