лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Нова страва серед гарнірів: селера, тушкована у вершках від Євгена Клопотенка

У вас теж гарніри день із дня повторюються: картопля, макарони та каші? Я називаю це тижневим коловоротом, який хочеться порушити його та піти проти правил. І я дещо вигадав. Наступного разу, коли будете проходити овочевий відділ, візьміть два кореня селери. Скоріше за все, ви використовували його в супах чи додавали в бульйон, а можливо хтось робив неймовірно ніжне пюре. Тепер я пропоную потушкувати селеру у вершках. У вас вийде дійсно цікавий та оригінальний гарнір до м’яса та риби, ніжний, з виразним вершковим смаком. Я впевнений, вам сподобається, та й впораєтесь ви швидко. І щоб ви не шукали, що ще приготувати з цим продуктом, ось вам страви з селери для урізноманітнення щоденного меню.



Поради з приготування гарніру з тушкованої селери

Нам потрібен саме корінь селери. Вибирайте такий, щоб був без будь-яких пошкоджень. Якщо готуєте вперше, та не знаєте, як очищати, я підкажу: робіть це як зазвичай ви робите із картоплею. Потім його потрібно потерти на тертці. Ідеально, якщо у вас є така, як для моркви по-корейські. Якщо такої не маєте, використайте овочечистку або крупну тертку.

Вершки беріть жирні, щоб страва мала багатий насичений смак. З цієї ж причини я використав саме вершкове масло, а не олію, хоча ви можете спробувати і з нею. При подачі я рекомендую посипати саме чорним перцем фреш – буде ароматно.

Інгредієнти

500 г кореня селери
200 мл вершків  33%
20 г вершкового масла 82,5%   
сіль та перець до смаку  

Селера, тушкована у вершках: покроковий рецепт

Крок 1

Очистьте 500 г кореня селери від шкірки та натріть на тертці для корейської моркви.

Крок 2

В пательні розігрійте 20 г вершкового масла 82,5% та перекладіть селеру. Обсмажуйте 5 хвилин, помішуючи, а потім влийте 200 мл вершків 33% та посоліть до смаку.

Крок 3

Читайте також: Особливий смак: суп із селери з білими грибами від Євгена Клопотенка

Зробіть середній вогонь та тушкуйте ще 5 хвилин. Вершки мають добре загуснути. Гарнір подавайте гарячим до столу та зверху додайте свіжомелений чорний перець.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 297


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook