лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Особливий смак: суп із селери з білими грибами від Євгена Клопотенка

Селера – дуже особливий овоч. Як корінь, так і стебла мають свій унікальний смак та насичений аромат, який завжди відчувається у страві. Я знаю, що багато хто саме через це не дуже сприймає його. Всією душею хочу, щоб ви полюбили селеру: вона корисна та винятково смачна. Можна впевнитись у цьому, приготувавши для початку салат з селери та яблук з морквою, серед інших овочів вона смакує дуже гармонійно. Або ж пропоную зробити дуже оригінальний суп.

Особливості супу з селерою

У цій страві ціла низка цікавинок. По-перше, в нас буде використана запечена селера, яку ми викладемо з духовки одразу в порційні тарілки. В такому вигляді її смак стає ще більш класним, ось побачите. По-друге, ми додамо у тарілки слайси ріпи. Вона залишиться хрусткою та зробить суп багатшим не лише на смак, але й за текстурами. По-третє, ми заллємо у тарілку овочевий бульйон з білими грибами, от прямо так, як роблять у ресторанах. Буде дуже ефектно! І наостанок ми зробимо до супу смачні грінки з вершково-кроповим маслом. Все дуже цікаво, тому я хочу, щоб ви обов’язково спробували приготувати цю страву й у селери стало трохи більше шанувальників!



Інгредієнти

1 великий корінь селери
¼ моркви
½ ріпчастої цибулини
20 г сухих білих грибів
¼ ріпи
6 скибочок підсушеного хліба
50 г вершкового масла
3 гілочки кропу
3 горошини духмяного перцю
1 лавровий лист
2 л води
сіль та перець до смаку

Суп із селери: покроковий рецепт

Крок 1

Розігрійте духовку до 200 градусів. Ретельно помийте великий корінь селери, не очищаючи від шкірки. Загорніть у фольгу та покладіть запікатися на 2 години.

Крок 2

Очистьте половину цибулини та наріжте великими частинами. Чверть морквини також очистьте і наріжте слайсами.

Крок 3

Розігрійте пательню без олії та масла. Викладіть овочі та обсмажте по кілька хвилин з кожного боку, вони мають трохи підгоріти.

Крок 4

У каструлю наберіть 2 л води та викладіть туди овочі з пательні, додайте кілька дрібок солі, 3 горошини духмяного перцю і 1 лавровий лист. Доведіть до кипіння і варіть овочевий бульйон протягом 20 хвилин на невеликому вогні. Зніміть з вогню, дістаньте лавровий лист, щільно накрийте кришкою та поки відставте.

Крок 5

Відділіть зелень від 3 гілочок кропу та дрібно посічіть. Розм’якшіть 50 г вершкового масла й перемішайте із зеленню. Покладіть масло з кропом у морозилку.

Крок 6

Промийте 20 г сухих білих грибів і викладіть у мисочку. Залийте окропом та залиште відмочуватись.

Крок 7

Через 2 години дістаньте з духовки корінь селери, розріжте і дайте трохи охолонути. Дістаньте м’якоть та розкладіть у глибокі порційні тарілки. Наріжте ріпу тонкими слайсами й так само розкладіть у кожну тарілку.

Крок 8

З бульйону дістаньте овочі та спеції, ще раз доведіть його до кипіння. Додайте відмочені гриби та варіть протягом 5 хвилин. Розлийте бульйон по тарілках.

Читайте також: Готуємо ситний, смачний і пікантний оксамитовий грибний суп

Крок 9

Підсушіть у тостері чи на сухій пательні 6 скибочок хліба, змастіть маслом з кропом та подавайте разом із супом.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 188


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook