лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Як в Італії: класичний рецепт тонкого тіста на піцу від Євгена Клопотенка

Якщо ви підійдете до кількох італійців у кількох містах чи навіть різних районах одного міста й запитаєте про класичний рецепт тіста на піцу, певен, ви отримаєте абсолютно різні відповіді. Це як із борщем чи варениками – кожен кулінар вважає саме свій рецепт класичним і правильним. А тому єдиного варіанту просто не існує. Однак, коли нам йдеться про кухню чужої країни, уніфікувати щось як класичне легше. Приміром, та ж піца: ми звикли до тонкого тіста з підпеченими бортиками й для нас саме воно є класичним. При цьому десь цілком традиційними й “класичними” є версії цієї страви, про які пересічний європеєць поза Італією ніколи й не чув. А тому я собі тут, приготувавши тісто для римської піци, пухке тісто сфінчіоне та ще кілька інших регіональних рецептів, скромно дозволю вивести своє класичне.



Цікаві факти про піцу й тісто

Хоча батьківщиною піци вважається Італія, на право її винайдення претендують і древні греки. Їхня страва називалася plakuntos і представляла собою коржик із різними начинками зверху. Однак сирний варіант із томатною пастою – доведено італійська історія.

Хоча в уявленні багатьох людей дріжджове тісто має бути пухким, усі піци, навіть тоненькі, готуються на основі дріжджів чи закваски. Просто потім їх розтягують, чи розкручують, у тоненькі коржі. Качалкою, до речі, традиційно не користуються, щоб не забити ніжне тісто.

Рекордсменами з поїдання піци є не італійці, а американці. Вони самі з’їдають майже стільки ж піци, скільки решта світу разом. Однак автентику в США по темі піци шукати не варто. Тут в італійців конкуренції немає.

Інгредієнти

200 мл теплої води
10 г пресованих дріжджів
0,5 ч.л. цукру
400 г борошна
дрібка солі
1 ст.л. оливкової олії

Класичне тісто на піцу: покроковий рецепт

Крок 1

Нагрійте 200 мл води до 40 градусів, щоб активувати в ній дріжджі. Якщо у вас немає термометра, температуру можна визначити, крапнувши воду на тильну сторону долоні. Вона повинна бути комфортною.

Крок 2

Розчиніть 10 г дріжджів та пів чайної ложки цукру в теплій воді. У холодній вони не активуються, а в гарячій помруть.

Крок 3

Додайте до дріжджової суміші дрібку солі, поступово всипте 400 г просіяного борошна, розмішуючи тісто силіконовою лопаткою. Додайте в тісто 1 ст.л. олії та почніть замішувати тісто.

Крок 4

Перекладіть тісто на поверхню, притрушену борошном, та домішайте тісто, припилюючи за необхідності. Тісто не повинно липнути до рук, але й не повинно бути надто забитим зайвим борошном.

Крок 5

Читайте також: Кожен знайде свій: три рецепти тіста для піци на будь-який смак

Перекладіть тісто у велику миску, де воно матиме змогу піднятися, накрийте рушником і лишіть підходити в теплому місці на годину. Якщо теплого місця немає, відкрийте духовку, поставте тісто на її дверцята або поруч та увімкніть її на невисокі градуси, щоб дати легкий теплий потік повітря.

Готувати – це просто!
скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 1 406


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook