лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

З квашеними томатами: піца песто від Євгена Клопотенка

Цікаво, як поєднаються квашені томати та соус песто? Не намагайтеся уявити смак, а одразу приготуйте оригінальну піцу. Я впевнений, що вона має всі шанси стати вашою улюбленою. І знаєте, що я помітив: чим менше начинки, тим смак яскравіший, коли кожен інгредієнт наче хоче притягнути на себе увагу, а в результаті виходить дуже насичено. Це варто спробувати!

Тісто для піци приготуємо класичне дріжджове. Для нього потрібен час, але робити його просто. З ним же вийде неперевершена піца маргарита із соковитою начинкою.



Поради з приготування тіста для піци

Тісто для піци має бути пружним, еластичним та добре розкочуватися в потрібну форму. Щоб з дріжджовим все вийшло, основне – додайте живі дріжджі в теплу воду до 40 градусів. Саме за таких умов вони починають працювати. Після того, як замісите тісто, воно має постояти в теплому місці. Обов’язкового накрийте його рушником, щоб верхній шар не обвітрювався. Після цього переставте в холодильник для холодного бродіння. Бачите, нічого складного, потрібен лише час.

Поради з приготування начинки

Для начинки ідеально підходить твердий сир моцарела. Саме він тягнеться при розрізанні піци та має приємний, не надто солоний смак. Томати для соусу беріть квашені чи мариновані. Але останні перед приготуванням спробуйте, вони не мають бути з яскравим оцтовим смаком.

Соус песто приготувати дуже просто. Одразу додайте всі інгредієнти та перебийте блендером. У класичному рецепті використовуються кедрові горіхи, але я замінив їх волоськими, й це теж смачно. Базилік потрібен лише свіжий і саме зелений, а не фіолетовий.

Інгредієнти

Для тіста на 2 піци по 300 г кожна:
400 г борошна (+для підпилу)
200 мл води  
10 г пресованих дріжджів  
1 ст. л. оливкової олії 
½ ч. л. цукру 
дрібка солі 

Для соусу песто:  
25 г листочків базиліку
25 г волоських горіхів  
30 мл оливкової олії
20 г пармезану
1 зубчик часнику
1 ч. л.  лимонного соку
дрібка солі  

Для начинки:  
150 г моцарели 
6 маленьких квашених або маринованих томатів  

Піца песто: покроковий рецепт

Крок 1

Зробіть тісто. В миску влийте 200 мл теплої води до 40 градусів. Додайте 10 г пресованих дріжджів,  ½ ч. л. цукру та дрібку солі. Перемішайте ложкою до розчинення всіх інгредієнтів.

Крок 2

Всипте до рідини з дріжджами 400 г борошна та влийте 1 ст. л. оливкової олії. Замісіть тісто, яке не липне до рук. Зробіть з нього кулю, викладіть у глибоку миску, накрийте рушником та поставте в тепле без протягів місце на 60 хвилин, щоб воно добре піднялося.

Крок 3

Потім дістаньте тісто, обімніть його, знову зробіть кулю, перекладіть в миску, накрийте її харчовою плівкою та поставте в холодильник для холодного бродіння на 60 хвилин.

Крок 4

Зробіть соус песто. В чашу блендера додайте 25 г листочків базиліку, 25 г волоських горіхів, 20 г пармезану, зубчик часнику, дрібку солі, влийте 1 ч. л.  лимонного соку та 30 мл оливкової олії.

Крок 5

Перебийте інгредієнти занурювальним блендером до однорідності. У вас має вийти густий, насичений смаком та ароматом соус.

Крок 6

Увімкніть духовку розігріватися до 230 градусів, а тим часом зробіть начинку для піци. З 6 маленьких квашених або маринованих томатів зніміть шкірку та перебийте їх до однорідності. Натріть 150 г моцарели на крупній тертці.

Крок 7

Читайте також: Оригінальне поєднання: солодка піца сфінчіоне з варенням і вершками

Дістаньте тісто, обімніть його та трішки розкачайте. Деко застеліть пергаментним папером, викладіть корж та трішки розтягніть його руками, формуючи коло. Зробіть бортики приблизно 1 см. Змастіть піцу перетертими квашеними томатами, посипте потертою моцарелою та ставте випікатися на 20 хвилин за температури 230 градусів. Готову піцу полийте соусом песто. Подавайте до столу гарячою.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 375


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook