лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Як приготувати ідеальний стейк

Як приготувати ідеальний стейк
На сковороді можна приготувати будь-який стейк.

Як із яловичини, так і з індички чи свинини.

Але пам'ятайте, що ступінь прожарювання для свинини — лише один: well done. Якщо вам подобається м'ясо з кров'ю, то тут один вибір: яловичина.



Якщо на м'ясі занадто багато жиру, зріжте його, інакше стейк не смажиться, а тушкується. Але трохи розтопленого жиру смак стейку лише покращить.

Дістаньте стейк із холодильника заздалегідь і обсушіть паперовими рушниками. Стейк не повинен бути дуже холодним і не повинен бути мокрим. Отже, прийнято давати м'ясу "відпочити" перед приготуванням.

Поступово посипте м'ясо сіллю та спеціями і залиште на пів години. Можна солити й перчити вже під час готування, саме так багато шеф-кухарів і роблять. Але заздалегідь приправлений стейк буде соковитішим, так що вибір за вами. Спеції вибирайте до смаку, але найкращий вибір — це класика: сіль і суміш перців.

Поки стейк відпочиває, розігрійте сковороду. Вона має бути максимально гарячою, коли ви почнете готувати.

Змастіть стейк тонким шаром олії пензликом і покладіть на гарячу суху сковороду.

Олію краще використовувати оливкову або будь-яку рослинну без запаху. Шар олії на м'ясі має бути тонким і рівномірним.

Смажте стейк по хвилині з кожного боку, щоб запечатати соки всередині. Якщо стейк товстий, то краще й боки його присмажити, щоб соки гарантовано залишилися всередині. Найкраще це робити кулінарними щипцями.

Продовжуйте смажити стейк на сковороді. Якщо хочете класичне прожарювання medium — смажте стейк загалом по 2,5 хвилини на кожній стороні.

Якщо віддаєте перевагу Blue або extra-rare — практично сире м'ясо з легкою скоринкою, то смажте хвилину стейк, потім оберніть фольгою і нехай потушкується хвилин 10.

Розтопіть на сковороді шматочок вершкового масла та поливайте ним стейк під час смаження. Масла потрібно небагато — половина столової ложки. У розтоплене масло можна додати гілочку свіжого розмарину, пару зубчиків часнику або пару ягід ялівцю.

Після цього викладіть стейк на фольгу, щільно загорніть і зачекайте 10 хвилин. Стейк знову має "відпочити", щоб залишитися соковитим.

Читайте також: Що ховається за тягою, що посилилася, до солодкого: пояснюють медики

Також ви можете готувати стейки й за допомогою духовки. Це швидше стосується стейків зі свинини. Після всіх маніпуляцій на сковороді загорніть м'ясо у фольгу та відправте в розігріту духовку хвилин на десять.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: focus.ua  Переглядів: 437


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook