лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Смачна печеня з м’ясом: рецепт з нутом та овочами

Нут – недооцінений у нас в раціоні продукт. Якщо йдеться про родину бобових, то люди найчастіше надають перевагу квасолі чи гороху. Ми прагнемо змінити ситуацію та довести, що, по-перше, нут просто готувати, а по-друге, його горіховий присмак та легка, майже оксамитова текстура, просто неймовірні для будь-якої страви.

З нуту готують класичний хумус – закуску, без якої не обходиться національна кухня Ізраїлю, а останнім часом ця страва набуває популярності й в Україні. Надихайтеся нашим рецептом та розвивайте в вашому харчуванні «нутову» тему.



Ми радимо приготувати печеню з нутом. У цілому, нічого складного, адже за основу ми взяли традиційний рецепт тушкованого м’яса з цибулею, морквою та картоплею.

Поради щодо приготування печені з нутом

Для нашого рецепта ми обрали свинину, але, якщо ви хочете менш жирну страву, то беріть яловичину чи курятину.

Нут обов’язково замочіть у холодній воді мінімум на 6 годин, а краще – залиште на ніч. Якщо в приміщенні жарко, переставте ємність у холодильник, аби він не почав бродити.

За вашим бажанням з цього рецепту можна вилучити картоплю. Без неї теж буде смачно та знизиться калорійність страви, якщо є така потреба.

Заливати печеню можна водою чи бульйоном до вашого смаку. Щодо прянощів, ми використали корицю. Вона неабияк підкреслює смак нуту. Можна ще додати кілька зубчиків часнику та бодян.

Інгредієнти

300 г свинини (задня частина чи лопатка)
100 г нуту
500 г картоплі
1 ріпчаста цибуля
1 морква
5 гілочок петрушки
½ ч. л. кориці меленої
2 ст. л. соняшникової олії
сіль та перець до смаку

Смачна печеня з м’ясом: рецепт з нутом та овочами: Покроковий рецепт

Крок 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування печені з нутом.

Крок 2

Першим ділом, замочіть 100 г нуту в холодній воді мінімум на 6 годин.

Крок 3

Свинину (300 г) помийте, зачистьте від плівок та зайвого жиру та поріжте середнім кубиком. Пательню розігрійте з 2 ст. л. соняшникової олії, перекладіть м'ясо та обсмажте на маленькому вогні до золотистої скоринки. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів, якщо будете готувати печеню в горщику чи формі.

Крок 4

Підготуйте овочі. Моркву, цибулю та 500 г картоплі очистьте та поріжте середнім кубиком. Усе разом додайте в пательню до свинини. Перемішайте та смажте 10 хвилин.

Крок 5

Читайте також: Неймовірно смачна печеня з квасолею

Перекладіть у форму для запікання чи горщик. Злийте воду з нуту та теж додайте до форми. Налийте води так, аби вона покривала всі інгредієнти. Посоліть, поперчіть до смаку, додайте ½ ч. л. меленої кориці. Можете використати одну паличку. Закрийте форму фольгою чи горщик кришкою та ставте в духовку на 50-60 хвилин за температури 180 градусів. Також печеню можна готувати в каструлі на маленькому вогні, закрив кришкою та періодично помішуючи. Для подачі помийте 5 гілочок петрушки, обірвіть листочки та дрібно наріжте.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 384


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook