лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Соковите м’ясо та імбирний маринад: простий рецепт курячих стегон

Курка – це таке м’ясо, яке люблять та готують практично всі. Воно чудове і смажене, і запечене. Його можна додавати у салати, використовувати як начинку для пирогів та пиріжків, робити рулетики, шніцелі та готувати купу різних інших страв. До прикладу, подивіться, як приготувати куряче філе, аби воно вийшло смачним та соковитим, з легким відтінком лимона.

Зараз я хочу поділитися напрочуд простим рецептом – запечені у духовці курячі стегна в імбирному маринаді. Страву готувати доволі просто і часу ви витратите теж небагато, тож, це чудовий варіант швидкого обіду чи вечері.



Секрети приготування смачних курячих стегон

Щоб зробити курячі стегенця смачними, треба дотримуватися кількох простих правил. По-перше, якщо ви плануєте використовувати заморожене м’ясо, заздалегідь перекладіть його з морозильної камери у миску та залиште на ніч в холодильнику, так воно розморозиться ідеально. За кімнатної температури краще не розморожувати, аби не сприяти розмноженню бактерій. Якщо у вас немає часу, краще скористайтеся спеціальними режимами розмороження у мікрохвильовій печі або мультиварці. По-друге, ставте курку запікатися вже у попередньо розігріту духовку, тоді часу на приготування потрібно буде менше та м’ясо залишиться більш соковитим. А деко змастіть вершковим маслом або олією, щоб стегенця не прилипали. Що стосується маринадів та спецій – тут немає практично жодних обмежень. У цьому рецепті ми використаємо суміш сухого імбиру із водою, невеликою кількістю солі, цукру та крохмалю. Ви ж можете брати будь-що з того, що є вдома: різноманітні ароматні трави, часник, куркуму, паприку тощо. А щоб страва була більш корисною, краще попередньо зняти зі стегон шкірку, тоді буде менше жиру.

Інгредієнти

1,2 кг курячих стегон
300 мл води
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
1 ст. л. цукру
1 ч. л. сухого меленого імбиру
10 мл соняшникової олії (для змащування дека)
сіль до смаку

Курячі стегна в імбирному маринаді: покроковий рецепт

Крок 1

Очистьте 1200 г курячих стегон від шкірки. Іноді можна побачити у магазинах вже очищені стегна, без шкіри та кістки, можна взяти й такі, тоді буде трохи зручніше. Якщо ви будете використовувати заморожене м’ясо, заздалегідь перекладіть його з морозилки у холодильник.

Крок 2

Увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів. Змастіть деко 10 мл соняшникової олії та викладіть курячі стегна.

Крок 3

Влийте у ємність 300 мл води та додайте 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 1 ст. л. цукру, 1 ч. л. сухого меленого імбиру та сіль до смаку. Ретельно перемішайте та залийте цією сумішшю курячі стегна.

Читайте також: Незвичайний рецепт дуже смачного і оригінального м'яса по-французьки в мікрохвильовці

Крок 4

Поставте деко з куркою у розігріту до 180 градусів духовку та запікайте протягом 30-35 хвилин.

Готувати – це просто!
скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 472


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook