лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Як банош, але трохи по-іншому. рецепт кулеша від Євгена Клопотенка

Чи було з вами таке, що тут та зараз хочеться опинитися в одному з улюблених куточків нашої України? Коли зі мною таке трапляється, я готую те, що притаманне тій місцевості, і це допомагає поринути в приємну ностальгію. Ось і зараз з’явилося сильне бажання піднятися високо в гори, де чисте повітря, а навкруги така краса, що перехоплює дух. І от я вже дістаю кукурудзяну крупу, щоб приготувати смачну страву Гуцульщини – кулешу. Густу, насичену вершковим смаком, дуже ніжну та дещо схожу на рецепт баношу на сметані з вершковим маслом. Після першої виделки трішки заспокоюється бажання переміщатися в часі тут і зараз. Хоча попереджаю, що ефект може бути й іншим – після кулеші ви можете одразу забронювати номер в готелі десь у Карпатах.



Поради з приготування кулеші

Щоб страва вийшла смачною, не відходьте від неї та постійно мішайте віничком. Як тільки відвернетеся, є ймовірність, що вона пригорить, тому запасіться терпінням.

Я обрав кукурудзяну крупу середнього помелу, щоб відчувати крупинки. Якщо ви оберете дрібну, текстура буде ще ніжнішою. Для насиченого вершкового смаку, використайте жирну сметану, а бринзу беріть ту, яка добре кришиться в руках. На гарячій каші вона повністю не розплавляється, а тільки стає м’якішою та розкриває свій неповторний солонуватий смак.

А тепер разом думками перенесемося в гори. Вже ставте сотейник на плиту, будемо готувати!

Інгредієнти

150 г кукурудзяної крупи середнього помелу
300 мл води
250 г сметани 20%
150-200 г бринзи
сіль та перець до смаку

Кулеша: покроковий рецепт

Крок 1

Влийте в сотейник 300 мл води, дочекайтеся, поки закипить та всипте 150 г кукурудзяної крупи. Зробіть середній вогонь та варіть 5-7 хвилин, помішуючи віничком, щоб не було грудочок.

Крок 2

Додайте 250 г сметани 20%, перемішайте, зменште вогонь до мінімального та варіть 10 хвилин, не перестаючи помішувати віничком. Посоліть та поперчіть до смаку. У вас має вийти густа каша без рідини.

Читайте також: Гуцульський банош зі шкварками та грибами

Крок 3

Готову страву гарячою пересипайте в тарілку, а зверху розкришіть 150-200 г бринзи. Смакуйте одразу, перемішавши все ложкою. Не відкладайте!

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 386


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook