лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Справжній східний смак: шурпа з баранини з овочами від Євгена Клопотенка

Коли хочеться з’їсти якийсь насичений зігрівальний суп, ви завжди маєте мій рецепт бограча під рукою. Та сьогодні я хочу розказати вам простий рецепт шурпи з баранини, який ви обов’язково оціните. Його неймовірний аромат та смак овочів, м’яса та спецій поєднується у прекрасну самобутню страву.

Що таке шурпа?

Існує кілька версій назви – шурпа, чорпа, чорба, шорпо і подібні, все залежить від вимови. Найбільш популярна страва у країнах Близького Сходу, Центральної Азії, на Балканах. Переважно це насичений густий суп з бараниною та овочами, що нарізані чималими шматками. Але з часом у кожній країні чи місцевості рецепт набув свого власного «звучання» та перетворився на нову страву. Десь до неї додають інше м’ясо або й готують зовсім без нього, додаючи нут, а десь заливають квасом чи навіть молоком.



Ми будемо готувати шурпу, яка над усе схожа на центральноазійську страву. Додамо до баранини картоплю, цибулю з морквою та солодкий перець, а хмелі-сунелі ще більше посилить аромат. Я вирішив не обсмажувати все на баранячому жирі, як це інколи роблять, а лише злегка посмажити на олії деякі овочі з м’ясом, а далі тушкувати. Так виходить трохи менш жирно, але разом з тим насичено і смачно. Я впевнений, що моя версія шурпи стане однією з ваших улюблених.

Інгредієнти

500 г м’якоті баранини
3 картоплини
1 морква
1 цибуля
1 червоний солодкий перець
1 голівка часнику
1 ст. л. томатної пасти
50 мл соняшникової олії
4 гілочки кінзи
1 дрібка хмелі-сунелі
сіль та перець до смаку

Шурпа з баранини: покроковий рецепт

Крок 1

Поріжте 500 г баранини великими шматками. Для приготування краще обирати м’яку частину м’яса.

Крок 2

Очистьте 3 картоплини, 1 моркву й 1 цибулину, наріжте всі овочі великими кубиками. Якщо у вас невелика картопля, розрізайте її на 4 частини, якщо середня, можна на 6. Солодкий перець очистьте від насіння і поріжте так само.

Крок 3

В казан чи каструлю з товстим дном влийте 50 мл соняшникової олії та викладіть спочатку цибулю з морквою, обсмажте кілька хвилин, доки цибуля не стане м’якою.

Крок 4

Додайте баранину й обсмажте до появи легкої золотавої скоринки. Посоліть та поперчіть до смаку, всипте дрібку хмелі-сунелі. Залийте 1 л холодної води та варіть 30 хвилин після закипання на невеликому вогні.

Крок 5

Додайте у каструлю до м’яса кубики картоплі й варіть на повільному вогні ще 20 хвилин.

Читайте також: Рецепт апетитної шурпи з баклажанами

Крок 6

Насамкінець покладіть у каструлю шматки солодкого перцю, 1 ст. л. томатної пасти та розчавлені зубчики головки часнику. Тушкуйте на слабкому вогні ще 15 хвилин. Подавайте шурпу з посіченою свіжою кінзою.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 235


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook