лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Популярна страва японської кухні: рецепт курки теріякі від Євгена Клопотенка

Треба швидко приготувати смачний обід чи вечерю, але немає сил стояти біля плити? Оберіть курку, бо в неї дуже ніжне м’ясо та не вимагає довгої термічної обробки. Якщо до неї додати японський соус теріякі, то вийде дуже смачна страва із насиченим солодким посмаком. Пропонуємо приготувати його самостійно, адже це так просто і швидко. Курку подавайте з гарніром із рису, щоб не затьмарювати основний смак м’яса. Чи за бажанням запарте окропом кускус або рисову локшину. Якщо ви любите незвичні поєднання, які притаманні азійській кухні, у пригоді стане курка з ананасом та рисом.

Як приготувати курку

Чим більші шматки, тим м’ясо курки виходить соковитішим. Пропонуємо її просто розділити на дві частини. Добре посолити, поперчити та обов’язкового змастити соняшниковою олією, щоб отримати рум’яну добре підпечену скоринку. Ми не радимо доповнювати смак курки іншими прянощами, адже до неї ви приготуєте пікантний та ароматний теріякі, який в цій страві максимально підкреслить смак запеченого м’яса. Якщо хочете куряче філе, пропонуємо його просто посмажити, а не запікати. Тоді воно буде соковитим та смачним.

Інгредієнти

1 курча або невеличка курка (до 1 кг)
100 г рису жасмин 
1 зубчик часнику
400 г дині (за бажанням)
2 ст. л. соняшникової олії
5-6 гілочок петрушки
сіль та перець до смаку

Для соусу теріякі
100 мл соєвого соусу 
2 ст. л. рисового оцту (або 1 ст. л. столового 9%)
5 г перцю чилі 
2 ст. л. цукру
2 зубчики часнику
2 см кореня імбиру

Курка теріякі: покроковий рецепт 

Крок 1

Увімкніть розігріватися духовку до 180 градусів. З курки або курчати видаліть всі нутрощі, розріжте уздовж навпіл і за необхідності промийте.  Натріть кожну половину курки сіллю та перцем.

Крок 2

Викладіть шматки курки на деко для запікання і змастіть 2 ст. л. соняшникової олії. Викладіть біля курки розчавлений зубчик часнику для аромату. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку запікатися на 30 хвилин в режимі верхнього та нижнього нагріву.

Крок 3

Тим часом приготуйте гарнір до курки. Всипте в каструлю 100 г рису жасмин, залийте водою у співвідношенні 1:2. Варіть 15-20 хвилин на середньому вогні до готовності. Потім накрийте кришкою та відставте.

Крок 4

Паралельно робіть соус теріякі. У невеликий сотейник налийте 100 мл соєвого соусу, додайте 2 ст. л. цукру та поставте на маленький вогонь. 

Крок 5

Натріть в сотейник 2 см очищеного кореня імбиру та 2 зубчики часнику на дрібній тертці. Якщо бажаєте отримати менш інтенсивний аромат та смак, розчавіть зубчики ножем. Поріжте слайсами 5 г перцю чилі та додайте в сотейник. Влийте 2 ст. л. рисового оцту або 1 ст. л. столового 9% та варіть соус на маленькому вогні протягом 10 хвилин, поки він не почне злегка гуснути. Зніміть з вогню та поки відставте. 

Читайте також: Суші-бургери з куркою теріякі: японська страва на американський лад

Крок 6

За бажанням очистьте 400 г дині та поріжте невеличкими шматочками. Викладіть до тарілки рис, зверху на нього диню і курку, порізану на порційні шматочки. Полийте соусом теріякі.  Листя петрушки додайте до страви безпосередньо перед подачею на стіл. 

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 347


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook