лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Неймовірний вершковий смак: класичний рецепт римської пасти Качо е пепе

Якщо потрібно приготувати швидкий та смачний обід, частіше за все на думку спадає паста. Адже час приготування доволі невеликий і можна створити безліч чудових поєднань. Саме такий простий рецепт пасти пропонуємо вам сьогодні – це паста Качо е пепе, що в перекладі буквально означає «сир і перець». Просто неймовірно, як лише із трьох інгредієнтів можна отримати таку насичену смаками та ароматами страву! Спагеті просочуються ніжністю сиру, а чорний перець створює свій особливий пікантний акцент – неможливо не закохатися у таке поєднання.

У чому секрети ідеального смаку пасти Качо е пепе

Аби зробити смак цієї римської пасти просто ідеальним, скористайтеся кількома простими правилами. По-перше, горошини чорного перцю перед подрібненням у ступці можна трохи обсмажити на пательні – це розкриє більше ароматів, зробить смак пасти трохи більш «складним». Також можна поєднати обсмажений перець зі свіжим, це теж добре працює.

По-друге, дуже важливо використовувати сир пекоріно романо, а не замінювати його якимось іншим, бо саме його смак і структура роблять пасту Качо е пепе такою, як вона є. Натирати сир краще тільки на дрібній тертці, аби консистенція соусу була більш однорідною. З цією ж самою метою до сиру додається вода зі спагеті – щоб допомогти сиру розтанути та досягти красивої структури соусу.



По-третє, самі спагеті краще відварити у меншій кількості води, ніж ви це робите зазвичай. У такому разі ми отримаємо більшу концентрацію крохмалю у воді. І коли ми додамо цю воду до соусу, він буде більш красивим та глянцевим.

Інгредієнти

250 г спагеті
80 г сиру пекоріно романо
1 ч. л. чорного свіжомеленого перцю горошком
25 г солі для варіння спагеті (+до смаку)

Неймовірний вершковий смак. Класичний рецепт римської пасти Качо е пепе: Покроковий рецепт

Крок 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування пасти Качо е пепе.

Крок 2

Закип'ятіть воду в каструлі та зваріть 250 г спагеті до стану «аль денте». Ідеальна пропорція для варіння такої кількості спагеті – 2,5 л води та 25 г солі. Час варіння спагеті подивіться на пачці, але щоб вийшов стан «аль денте», варіть на одну хвилину менше. Відразу переходьте до наступного кроку, щоб соус із сиру був готовий рівно до того моменту, як спагеті зваряться.

Крок 3

У ступці або за допомогою млина подрібніть 1 ч. л. чорного перцю горошком або зробіть це за допомогою рушника та кухонного молотка. За бажанням горошини попередньо підсмажте на пательні.

Крок 4

На дрібній тертці натріть 80 г сиру пекоріно романо та перекладіть його в невелику миску, в якій і готуватимете соус для пасти. Додайте до сиру 3-4 ст. л. води, у якій варяться спагеті, і ретельно перемішуйте віничком, щоб сир розчинився. Консистенція соусу має бути схожа на густу сметану. При необхідності додайте ще 1 ст. л. води. У сирний соус додайте подрібнений чорний перець і перемішайте віничком.

Читайте також: Чорна паста з грибами та вином: рецепт смачної вечері від фешн-фотографа Соні Плакидюк

Крок 5

Зі спагеті злийте воду та додайте сирний соус з перцем, перемішайте віничком. Спробуйте спагеті, якщо необхідно, доведіть смак сіллю. Відразу подавайте до столу.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 337


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook