лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Буряковий хліб з беконом: український смак домашнього хліба

Хліб – це завжди про щось таке рідне та домашнє. Його аромат може викликати багато спогадів. Чи то нагадати родинний затишок, чи дитинство, коли йдеш додому з магазину зі свіжим хлібчиком та з’їдаєш добру половину. А спекти хліб власноруч – це чудово. Вимішуєш те тісто, трохи медитуєш, а потім насолоджуєшся результатом.

Ми завжди прагнемо експериментувати із новими смаками та поєднаннями. Тому сьогодні розкажемо, як приготувати домашній хліб з буряком. Виходить дуже витончено! Солодкі шматочки овочу в буханці хліба у поєднанні з підсмаженим беконом створюють дивовижний смак. До того ж погляньте, як красиво виглядає хлібчик у розрізі.

Як замісити тісто для домашнього хліба?

Багато людей бояться братися за випікання домашнього хліба, бо вважають, що це дуже складно. Хочемо, аби ви впевнилися, що якщо робити все за рецептом – обов’язково вийде смачно. Наш буряковий хліб будемо робити із використанням живих дріжджів. Тут варто бути уважними та стежити за температурою води, у якій будете розчиняти дріжджі, – вона не має бути гарячою, а саме теплою. Бо якщо температура буде зависока – дріжджі не спрацюють, і тісто не підніметься. Важливо і дуже ретельно вимішати саме тісто. Мішайте доти, як воно не стане однорідним, м’яким та еластичним. Чим довше будете вимішувати, тим краще. Надихайтеся та готуйте ароматний домашній хліб з буряком та беконом!

Інгредієнти

500 г борошна
300 мл води
10 г живих дріжджів
1 ч. л. цукру
150 г буряка
100 г бекону
олія
½ ч. л. солі

Буряковий хліб з беконом: український смак домашнього хліба: Покроковий рецепт

Крок 1

Увімкніть духовку розігріватися до температури 185 градусів. Помийте буряк, загорніть у фольгу та покладіть у розігріту духовку запікатися на 1-1,5 години, в залежності від розміру. Готовому овочу дайте охолонути, почистьте від шкірки та наріжте дрібними кубиками. Нам знадобиться 150 г буряка, іншу частину можете використати у салат чи для будь-якої іншої страви.

Крок 2

Тим часом наріжте дрібними кубиками 100 г бекону й обсмажте на сухій пательні до золотавого кольору.

Крок 3

У мисочці розчиніть 10 г живих дріжджів у 300 мл теплої води та додайте 1 ч. л. цукру. Залиште на 15 хвилин, аби дріжджі почали активно діяти.

Крок 4

У миску просійте 500 г борошна та додайте ½ ч. л. солі. Додайте дріжджову суміш та замісіть тісто, воно має бути пластичним. Вмішайте у тісто шматочки буряка та підсмаженого бекону, намагайтеся рівномірно розподілити їх у тісті.

Крок 5

Сформуйте з тіста кулю та обережно покладіть її у миску, змащену олією. Поставте миску у тепле місце на 40 хвилин, аби тісто підійшло. Воно має збільшитися в об’ємі у 2-3 рази.

Крок 6

Ще раз обімніть тісто та сформуйте кулю – заготовку нашого майбутнього хліба. Обережно перекладіть на деко, застелене пергаментом і трохи присипте борошном. Залиште ще на 30 хвилин, щоб хліб підріс.

Читайте також: Як приготувати цибулевий хліб - не тільки смачну, але і дуже корисну випічку

Крок 7

Поставте деко у розігріту до 220 градусів духовку на 5 хвилин. Тоді зменште температуру до 180 градусів та допікайте протягом ще 30 хвилин.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 261


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook