лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Ніжний крем-сир та маринований лосось: рецепт ідеальних бейглів

Бейгл – виріб з тіста, що за формою нагадує бублик, популярний у Європі та Америці. Основна концепція випічки з отвором посередині налічує багато століть. Це не дивно, бо така форма має практичну перевагу – виріб можна було насадити на палицю чи просунути крізь нього мотузку для полегшення транспортування. За однією з версій бейгл потрапив у Польщу з Відня, коли пекар приготував випічку у формі стремена та подарував королю Яну Собеському, бо він врятував Австрію від турецьких загарбників у 1683 році. Деякі дослідники вважають цю історію вигаданою, але головне, що бейгл пройшов крізь століття та зараз ми можемо насолоджуватися його чудовим смаком.

Те, що бейгл пройшов такий довгий шлях та його досі люблять, вийшло не в останню чергу завдяки тому, що зберігався бейгл завжди довше, ніж звичайний хліб. Справа у спеціальному процесі приготування. Коли тісто вже підійшло та з нього сформували бейгли, перед запіканням їх спочатку занурюють у киплячу воду. Це робиться для того, аби крохмаль, що є у борошні, утворив доволі міцну захисну скоринку. Вона не дозволяє воді або волозі потрапити всередину виробу. Таким чином, після випікання бейгл має тверду золотаву скоринку і пухку та м’яку середину.

Бейгли, звісно, можна їсти і просто так. Але смачніше буде, якщо приготувати з них сандвічі, розрізавши булочки навпіл. Для різноманітних сандвічів та бутербродів дуже часто використовують рибу. Ми з вами вже готували сандвіч з тунцем та лимоном, надзвичайно смачний та соковитий. Ще одна популярна рибна начинка – це лосось, тому приготуємо бейгли з лососем та вершковим сиром. Але лосось ми подамо не просто так, а попередньо замаринуємо його зі свіжим буряком та посіченою зеленню кропу та меліси. Виходить просто ідеально смачно!



Інгредієнти

Для тіста:
350 г борошна
150 мл теплої води
1,5 ст. л. цукру
½ ч. л. солі
2 ст. л. олії
1 яйце (для змащування)
10 г живих дріжджів «Духмяна Хата»
1 ст. л. кунжуту (для посипки)

Для начинки:
300 г слабосоленого лосося
250 г крем-сиру
1 буряк
10 гілочок кропу
10 гілочок меліси

Бейгли з крем-сиром і лососем: покроковий рецепт

Крок 1

Підготуйте інгредієнти для приготування бейгла з крем-сиром і маринованим лососем.

Крок 2

Для тіста у миску з 350 г борошна розкришіть руками 10 г дріжджів «Духмяна Хата».

Крок 3

На інший бік миски всипте 1,5 ст. л. цукру, ½ ч. л. солі, 2 ст. л. олії та влийте 150 мл теплої води. Цукор і сіль краще викладати не на дріжджі, аби не пригнітити процес їх роботи.

Крок 4

Перемішайте тісто ложкою, воно має бути щільним. Тісто може здатися вам занадто сухим, але воно і має бути таким, не лякайтеся. Головне – добре його вимішати. Накрийте тісто харчовою плівкою та залиште на 1 годину для підйому.

Крок 5

Коли година мине, розділіть тісто на 6 однакових частин та сформуйте з нього кульки.

Крок 6

У кожній кульці зробіть отвір пальцем та викладіть на деко. Залиште ще на 20-30 хвилин для підйому. Після цього можна зробити дірки ще більшими, бо тісто ще трохи підійшло.

Крок 7

Закип’ятіть воду у великій каструлі. Коли закипить вода, вимкніть її та вкиньте 3 бейгла у воду. Тримайте по 1 хвилині з кожного боку, перевертаючи шумівкою, потім вкиньте інші 3 бейгла.
Крок 8

Викладіть на деко так, щоб між бейглами була відстань, бо вони будуть ще збільшуватися в процесі випікання. Змастіть їх яйцем за допомогою пензлика.

Крок 9

Посипте бейгли кунжутом та випікайте у духовці 20 хвилин за температури 180 градусів.

Крок 10

Тим часом приготуємо начинку для бейглів. Наріжте тонкими смужками 300 г слабосоленого лосося та викладіть у миску. Можна використовувати і свіжий.

Крок 11

Якщо ви використовуєте свіжий лосось, додайте до нього 1 ч. л. цукру та ½ ч. л. солі. Якщо ви взяли слабосолений лосось, можете пропустити цей крок.

Крок 12

Сирий буряк натріть на дрібній тертці та додайте у миску до лосося. Він надасть не лише красивого кольору рибі, але й цікавого смаку всій страві.

Крок 13

Помийте 10 гілочок кропу та 10 гілочок меліси та дрібно посічіть зелень. Додайте кріп та мелісу до лосося. Маринуйте рибу 20 хвилин, якщо ви взяли свіжий лосось і на 5-7 хвилин менше, якщо обрали слабосолений.

Читайте також: Смачний лосось, запечений з сиром Філадельфія: порадує і око і шлунок

Крок 14

Готові булочки розріжте повністю на 2 поперечні частини. Змастіть нижню частину булочки крем-сиром. Зверху викладіть замаринований лосось та накрийте другою булочкою.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 253


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook