лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Запечена молода капуста з огірками та соусом з йогурту

Цей рецепт смаженої молодої капусти — це про хрумкі та ароматні часточки овочу, приправлені оливковою олією та спеціями, а потім запечені в духовці до готовності та рум’яних підпалин. Простий і недорогий гарнір, який ідеально поєднується із куркою, яловичиною та морепродуктами. Або чудовий весняний салат, що переконає навіть прискіпливих гурманів у тому, що це насправді варто скуштувати.

Частіше ми звикли їсти молоду капусту сирою. Але запікання, безумовно, підіймає цей овоч на абсолютно новий рівень смаку. До того ж ми додамо до запеченої молодої капусти кружальця маринованих огірків та легкий соус на основі йогурту та гірчиці.

Як урізноманітнити запечену молоду капусту в духовці?

У нашому рецепті ми використовуємо білокачанну капусту. Але ви можете експериментувати та спробувати приготувати страву, наприклад, із фіолетовою капустою. Та в будь-якому разі важливо нарізати капусту однаковими частинами, аби вони рівномірно приготувалися. Ми розрізали качан на чверті, але можна зробити, наприклад, «стейки» з капусти, нарізавши товстими кружальцями.

Якщо хочете більш рум’яних країв, увімкніть на кілька хвилин режим гриля наприкінці запікання. Також можна підсмажити часточки капусти на пательні гриль, це також буде смачно.

Щодо спецій теж можна проявити фантазію. Ми використовуємо лише сіль та чорний перець, та чудово пасуватимуть сухий часник чи трохи перцю чилі, а також сухі ароматні трави. Головне додавати спеції рівномірно по всій поверхні часточок молодої капусти.

Інгредієнти
1 невелика голівка молодої капусти
3-4 маринованих огірки ТМ Varto
200 мл густого натурального йогурту
1 ч. л. американської гірчиці
1 ч. л. французької гірчиці в зернах
4 ст. л. оливкової олії ТМ Varto
сіль та перець до смаку
Запечена молода капуста з огірками та соусом з йогурту: Покроковий рецепт
Крок 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування запеченої молодої капусти з маринованими огірками та йогуртовим соусом.
Підготуйте всі інгредієнти для приготування молодої запеченої капусти
Крок 2

Зніміть верхні листочки з невеликої головки молодої капусти та розріжте її на чверті. Увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів.
Розріжте на чверті
Крок 3

Викладіть чверті капусти у форму для запікання розрізами догори. Посоліть та поперчіть до смаку та полийте 4 ст. л. оливкової олії ТМ Varto. Поставте запікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Полийте олією
Крок 4

Тим часом відкрийте банку маринованих огірків ТМ Varto. Візьміть 3-4 огірки, в залежності від розміру, та поріжте кружальцями.
Поріжте огірок
Крок 5

Для соусу з’єднайте у мисці 200 мл густого натурального йогурту із 1 ч. л. американської гірчиці та 1 ч. л. французької гірчиці в зернах. Перемішайте до об’єднання.

Читайте також: Що приготувати з цвітної капусти: 3 простих і смачних рецепта

Крок 6

Готовій запеченій капусті дайте трохи охолонути, розкладіть чверті порційними тарілками, додайте кружальця маринованих огірків та полийте йогуртово-гірчичним соусом.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 210


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook