лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Салат з язиком, картоплею та оливками від Євгена Клопотенка

Ми точно знаємо, що коли попереду свята, ви завжди шукаєте якісь оригінальні рецепти салатів, щоб порадувати родину та друзів чимось смачним. Тримайте ідеальний варіант – салат з язиком. Ніжне м’ясо, солоні огірочки, оливки та домашній майонез з пікантним хроном для заправки разом створюють чудовий смак.

Процес приготування доволі простий. Поки варяться язик та овочі, ви можете займатися іншими процесами – нарізати огірки та оливки, приготувати заправку, ще й причепуритися встигнете, якщо чекаєте на гостей.

Як правильно приготувати яловичий язик?

Щоб салат вийшов ідеально смачним, важливо правильно вибрати й приготувати яловичий язик. Цей дієтичний продукт дуже ніжний та смачний, якщо знати кілька простих правил. По-перше, намагайтеся купити якомога більш свіжий язик та не беріть занадто великий, він може бути жорсткішим. По-друге, від свіжості язика і його розміру залежить і час приготування, від години до трьох. Щоб перевірити готовність, проштрикніть язик виделкою чи ножем. Якщо з нього виділяється прозорий сік, він вже готовий, якщо ж трохи мутнуватий – треба готувати ще. По-третє, під час приготування язик краще не солити, це може додати жорсткості. Для аромату додайте очищену морквину та лаврові листки, як у нашому випадку, також можна покласти духмяний перець.



Інгредієнти

1 яловичий язик
1 морква
2 лаврових листки
3 картоплі
3 солоних огірка
1 ст. л. білого консервованого хрону
100 г оливок
2 ст. л. домашнього майонезу
сіль та перець до смаку

Салат з язиком: покроковий рецепт

Крок 1

Яловичий язик промийте холодною водою, помістіть в каструлю або сотейник, залийте водою, щоб вона повністю його покривала. Додайте очищену моркву, 2 лаврових листки, посоліть і поперчіть до смаку. Доведіть до кипіння на великому вогні й варіть приблизно протягом години після закипання, зменшивши вогонь до мінімуму. Час залежить від розміру та свіжості. Тим часом помийте 3 картоплини та відваріть до готовності в іншій каструлі, це приблизно 30 хвилин. Потім охолодіть, очистьте і наріжте кубиками середнього розміру.

Крок 2

Готовий язик помістіть в ємність з холодною водою і почекайте, поки він охолоне. Якщо у вас є лід, додайте 5-6 кубиків у воду. Чим холодніша вода, тим простіше буде очистити шкіру. Моркву в салат ми не додавали, вона лише віддала свої аромати й смаки м’ясу. Але якщо маєте бажання, можете покласти і її.

Крок 3

Після того, як язик повністю охолоне, очистьте його від шкіри. Як правило, шкіра має знятись одним рухом, але якщо так не виходить, спробуйте зрізати її ножем.

Крок 4

Язик наріжте дрібними кубиками й додайте до миски з порізаною картоплею. Поріжте дрібними кубиками 100 г оливок та 3 солоних огірки, трохи дрібніше, ніж картоплю і язик.

Крок 5

Змішайте всі інгредієнти в мисці та заправте домашнім майонезом, приготованим за нашим рецептом.

Читайте також: Смачний салат з копченою куркою: рецепти апетитної страви

Крок 6

Додайте до заправки 1 ст. л. консервованого білого хрону, він додасть салату пікантного смаку. Скуштуйте та за необхідності додайте солі та перцю.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 497


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook