лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

До різдвяного столу: запечена качка з яблуками у тісті від Євгена Клопотенка

Ви готові до чогось особливого на різдвяний обід? Тоді тримайте цей неймовірний рецепт качки у тісті з квашеними яблуками з півночі Одеської області. М’ясо виходить настільки ніжним, що просто тане у роті. Ви й незчуєтеся, як страва зникне зі столу. Але задоволення від смаку того варте! Така страва ідеальна як на Різдво, так і до Великодня чи ваших сімейних свят.

Якщо качка по-пекінськи має за фішку апетитний колір та дуже хрустку скоринку, то у цьому рецепті родзинкою є саме тісто. Ми повністю сховаємо у нього цілу тушку і м’ясо буде готуватися під ним, як у чарівній скриньці. Саме завдяки тісту ви отримаєте максимально м’яке та соковите м’ясо, а квашені яблука нададуть приємного кисло-солодкого посмаку. До того ж вони можуть виступати чудовим гарніром.

Поради з приготування запеченої качки в духовці

Щоб качка з яблуками вийшла ідеально, треба дотриматися лише кількох простих правил. По-перше, добре начиніть її яблуками. Якщо вони у вас завеликі, поріжте їх не навпіл, а на чвертки. І якщо не маєте квашених, використовуйте свіжі. Добре помийте їх та видаліть насіння. По-друге, ретельно защипніть тісто, та перевірте, аби ніде не було отворів. Саме через це качка стає такою ніжною. І наостанок нагадуємо, що важливо використовувати свіже та якісне м’ясо, тож ретельно обирайте. Смакуйте, пригощайте близьких та насолоджуйтесь!



Інгредієнти

1 качка (2-2,5 кг)
500 г борошна (+ 50 г для підпилу)
250 мл води
4 середніх квашених яблука
сіль та перець до смаку

Запечена качка в духовці: покроковий рецепт

Крок 1

Качку добре помийте та обсушіть паперовими рушниками. Ретельно натріть сіллю і перцем з усіх боків та зсередини. Розігрійте духовку до 180 градусів.

Крок 2

Висипте у миску 500 г борошна та влийте 250 мл води. Перемішайте спочатку ложкою, а потім вимішайте руками. Тісто має бути пружним та однорідним.

Крок 3

Розріжте навпіл 4 середніх за розміром квашених яблука та вкладіть у черево качки. Зашийте кулінарною ниткою, аби яблука не випадали.

Крок 4

Присипте стіл чи дошку борошном та викладіть тісто. Розкачайте у коло так, щоб можна було загорнути у нього качку повністю.

Читайте також: Смачна, м'яка, соковита і неймовірно ароматна свинина з яблуками

Крок 5

Викладіть качку на тісто та щільно обгорніть, щоб не було отворів. Защипніть краї та викладіть швом вниз на деко. Запікайте 2,5 години у розігрітій до 180 градусів.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 364


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook