лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Деруни замість картоплі. Оригінальна різдвяна грибна юшка з коропа

Насичена ароматами та смаками, густа та зігрівальна рибна юшка з коропа та грибів стане окрасою різдвяного столу. Ми пропонуємо не додавати в неї картоплю, а посмажити малесенькі дерунчики та викласти у тарілку при подачі. Повірте, смак вас вразить своєю новизною. Інші овочі для бульйону посмажте на пательні, тоді вони якнайкраще розкриють свої смаки та аромати. Подавайте цю першу страву із чорним хлібом. А ще обов’язково приготуйте в казанку на відкритому багатті. Ваша юшка отримає неймовірний аромат димку.

Поради з приготування юшки

Для приготування юшки візьміть цілого коропа, очистьте від луски, вийміть нутрощі та зябра. Добре вимийте та зріжте два філе. Щоб страва вийшла насичена смаком у бульйоні зваріть філе, голову та хребет. Білі сушені гриби замочіть в окропі на 20 хвилин, потім злийте його та промийте їх. Якщо у вас є заморожені, використовуйте їх. В бульйон додайте не тільки традиційні прянощі – лавровий лист та чорний перець горошком, а ще й вичавте зубчики часнику. Вони нададуть юшці смаку та приберуть запах річкової риби.

Обов’язково залиште готову страву настоятися 10-15 хвилин, щоб всі аромати розійшлися.



Як правильно робити деруни

Спочатку натріть одну частину картоплі, потім цибулю і другу частину бульби. Саме таке чергування дуже важливе, адже цибуля не дасть картоплі почорніти. Процідіть суміш через дрібне сито. Смажте невеличкі дерунчики діаметром 4-5 см, щоб потім по кілька штук викласти в тарілку.

Інгредієнти

Для юшки:
500 г філе коропа (+голова та хребет) 
20 г білих сушених грибів  
1 цибуля
1 морква 
¼ кореня селери 
1 корінь петрушки 
3 л води 
2 лаврових листи 
3 горошини чорного перцю
3 зубчики часнику 
2 ст. л. соняшникової олії
сіль до смаку

Для дерунів:
1-2 середні картоплини  (400-500 г) 
1 цибуля 
1 яйце 
1 ст. л. борошна  
100 мл соняшникової олії (для смаження)
сіль та перець до смаку  

Грибна юшка з коропом та дерунами: покроковий рецепт

Крок 1


Очистьте цибулю, моркву, цибулю, корінь петрушки та ¼ кореня селери. Овочі поріжте кубиком та посмажте на пательні з 2 ст. л. соняшникової олії 10 хвилин.  

Крок 2

Залийте окропом 20 г білих сушених грибів та розберіть на філе коропа.

Крок 3

Потім злийте воду з грибів, промийте їх та перекладіть до каструлі. Ми не нарізали гриби, бо нам захотілося великих шматків. Ви за бажанням можете це зробити. Перекладіть до них обсмажені овочі та залийте 3 л води. Варіть 15 хвилин.

Крок 4

Покладіть в юшку голову коропа, хребет та 500 г філе, порізаного порційними шматочками. Додайте 2 лаврових листи, 3 горошини чорного перцю та вичавте 3 зубчики часнику. Посоліть до смаку та варіть до готовності риби.

Крок 5

Тим часом посмажте дерунчики. Очистьте 1-2 картоплі та цибулю. Потріть на крупну тертку, чергуючи овочі. Суміш процідіть через дрібне сито, додайте яйце, 1 ст. л. борошна та сіль до смаку. Розігрійте пательню зі 100 мл соняшникової олії та викладайте картопляну суміш столовою ложкою. У вас мають вийти невеличкі дерунчики, щоб зручно додати в тарілку при подачі.

Читайте також: Незвичайні, соковиті котлети з коропа: ідеально з пюре і огірочками

Крок 6

З юшки витягніть голову та хребет, закрийте кришкою та дайте настоятися 10-15 хвилин. Розливайте у тарілки та в кожну додавайте по 2 дерунчики.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 512


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook