лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Апетитно і яскраво: як приготувати крученики з курячого філе та в’яленими томатами

Українська кухня без кручеників – це як наша культура без пісні. Прожити можна, але душа не співатиме. Наша автентична страва стала аж на стільки улюбленою, бо не примхлива і залишає простір для експерименту.

Начинок – безліч, соусів – теж немало, можна готувати їх навіть і без поливки – просто запекти крученики у духовці до рум’яної кірочки і подавати на стіл.

Ми готували дивовижні крученики зі свинини з чорносливом, робили їх з салом, а наразі поділимося рецептом курячих кручеників з в’яленими томатами, які поливаємо томатним соусом і додаємо в нього корінь петрушки. Це справжній кулінарний шедевр, який нікого не залишить байдужим.



Як приготувати ароматні крученики з курячого філе в духовці

Тут все як завжди – потрібне добірне м’ясо і гарна начинка.

Ми обрали куряче філе, бо воно дуже ніжне та добре ріжеться на шматочки, в які легко загорнути начинку. Достатньо попередньо легенько їх відбити. Якщо хочете чогось ще більш дієтичного та ніжного, беріть індиче. З нього, до речі, можуть вийти великі крученики.

В’ялені томати – то наша родзинка. Вони позбавлені зайвої рідини – залишається лише концентрований смак та насичений колір. Враховуючи, що помідори завжди у дружніх стосунках з базиліком, ми вирішили не порушувати їх міцний зв’язок, тому кладемо у начинку разом.

У рецепті є кріп. Ми використовуємо саме сушений, бо він має інтенсивний аромат та смак, який зберігається після термічної обробки. Можна замінити його на зерна фенхелю, буде ще більш виразний кроповий посмак.

А ще у нас два шари паніровки – в борошні та сухарях, а між ними яйце. Це для більшої соковитості м’яса.

Інгредієнти

2 курячих філе  
1 ч. л. сухого кропу 
½ склянки олії для смаження
5 гілочок базиліку 
1 склянка борошна (для паніровки) 
2 яйця (для паніровки) 
1 склянка сухарів (для паніровки) 
10 в’ялених томатів 
125 мл томатного соусу 
1 корінь петрушки  
сіль та перець до смаку 

Крученики з курячого філе та в’яленими томатами. Покроковий рецепт

Крок 1


Розігрійте духовку до 180 градусів. Куряче філе помийте, зачистьте від плівок та зайвого жиру та розріжте вздовж на 2-3 частини. Застеліть шматочки харчовою плівкою та відбийте на дошці кулінарним молотком. Кожну відбивну з обох боків змастіть соняшниковою олією, посипте сухим кропом, сіллю та перцем до смаку. Залиште на 1-2 години маринуватися. 

Крок 2

Для начинки обірвіть листочки з 5 гілочок базиліку та наріжте смужками 10 в’ялених томатів.

Крок 3

Розкладіть шматочки м’яса на дощечку, викладіть смужку з в’ялених томатів та по два листочки базиліку у кожен курячий крученик. Якщо любите цю ароматну траву, кладіть більше.

Крок 4

Запаніруйте кожен крученик. Обваляйте спочатку в борошні, потім у збитому яйці, а далі в панірувальних сухарях. Розігрійте пательню із соняшниковою олією та підсмажте до рум’яної скоринки з усіх боків.

Читайте також: Ніжні крученики з кролика за рецептом Алекса Якутова

Крок 5

Викладіть в керамічне деко для запікання, додайте 125 мл томатного соусу та корінь петрушки, нарізаний довільними шматочками. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Подавайте теплими.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 329


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook