лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Ароматний зелений борщ: рецепти смачної й корисної страви

Зелений борщ – це прекрасна вітамінна страва, приготовлена зі свіжої зелені.

Зелений борщ із щавлем – один із найбільш смачних і корисних весняно-літніх супів.

Готувати таку страву можна як на м'ясному бульйоні, так і пісний його варіант. У класичній версії головний компонент зеленого борщу – це молодий щавель, доповнений сезонними молодими овочами та яйцем.

Свіжа зелень не тільки приносить величезну користь організму, але й додає страві яскравих фарб. Легкий, приємний смак зеленого борщу неодмінно припаде до смаку всій родині. До того ж такий борщ дуже легкий та простий у приготуванні. Особливо добре смакуватиме така страва зі сметаною.



Зелений борщ з щавлем

Свинина - 500 г
Картопля - 2 шт.
Морква - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Щавель - 70 г
Яйця - 4 шт.
Вода - 2.5 л
Лавровий лист - 1 шт.
Рослинна олія - 20 г
Сіль - за смаком
Спеції сухі - за смаком

Спершу потрібно приготувати м'ясний бульйон. Взяти свинину з кісточкою або ребра, залити холодною водою й довести до кипіння. Знімати пінку, яка при цьому буде утворюватися. Варити м'ясо на повільному вогні впродовж години. Потім вийняти його та очистити від кісток. Бульйон процідити й повернути у нього м'ясо. Довести все знову до кипіння.

Очистити овочі від шкірки та промити в проточній воді. Картоплю нарізати невеликими шматочками й опустити в киплячий бульйон.

Моркву натерти на середній терці, цибулю дрібно нарізати. На гарячу сковороду налити трохи олії та викласти подрібнені цибулю й моркву. Обсмажувати 3-5 хвилин на середньому вогні. Потім викласти готову засмажку в каструлю з супом.

Яйця відварити в киплячій воді впродовж 5-7 хвилин. Потім залити їх холодною водою й остудити. Очистити їх від шкаралупи, нарізати та додати в суп. Для аромату додати один лавровий лист. За смаком посипати сіллю і спеціями.

Свіжий щавель промити і нарізати. Коли в супі картопля стане м'якою, можна додавати щавель. Разом із щавлем довести все до кипіння. Кип'ятити щавель немає необхідності. Тому додавати його в суп слід наприкінці варіння, перед вимиканням. Готовий зелений борщ накрити кришкою й дати трохи настоятися.

Зелений борщ з фрикадельками

Яловичина (м'якоть) або фарш яловичий - 400 г
Щавель - 1 пучок (100-150 г)
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Картопля - 400 г
Морква - 1 шт.
Масло вершкове або маргарин - 50 г
Яйця - 2 шт.
Молоко - 150 г
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Зелень петрушки і кропу - за смаком
Прянощі (за бажанням) - за смаком
Сметана (за бажанням) - за смаком

М'якоть яловичини пропустити через м'ясорубку разом з однією цибулиною, після чого додати дрібно нарізану цибулину. Посолити та поперчити, добре вимішати. Мокрими руками зробити невеликі фрикадельки.

Очистити і нарізати брусочками картоплю. Дрібно нарізати другу цибулину та натерти соломкою моркву. Вимити щавель і нарізати великими шматками. Зелень порубати. Яйця злегка збити й змішати з молоком.

Спасерувати цибулю з морквою на сковороді з розігрітою олією.

У киплячу воду (2 літри) вкинути фрикадельки, дати їм закипіти й зібрати піну. Додати картоплю, зменшити вогонь і варити 15 хвилин. Потім вкинути обсмажені овочі та щавель. Поварити 5 хвилин.

Тонкою цівкою, помішуючи, влити у суп молоко з яйцями. Посолити за смаком, додати улюблені спеції. Посипати борщ зеленню й вимкнути вогонь. У тарілку із зеленим борщем можна додати сметану та мелений перець.

Зелений борщ зі свинячими реберцями і буряком

Реберця свинячі - 500 г
Буряк - 160 г
Щавель свіжий - 150 г
Картопля - 450 г
Яйця - 5 шт.
Морква - 100 г
Цибуля зелена - 100 г
Кріп свіжий - 30 г
Петрушка свіжа - 30 г
Олія - 2-3 ст. л.
Оцет 9% - 1 ч. л.
Цукор - 20 г
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Лавровий лист - 3 шт.
Вода - 2 л

Ребра розрізати на порційні шматочки й викласти в каструлю. Залити їх водою, довести до кипіння та, знімаючи піну, варити на невеликому вогні 1-1,5 години. Готові реберця вийняти, м'ясо відокремити від кісток і нарізати шматочками, а бульйон процідити. М'ясо накрити плівкою та відставити вбік.

Яйця відварювати 10 хвилин після закипання (круто), потім охолодити в холодній воді.

Картоплю очистити й нарізати невеликими шматочками. Додати в бульйон і варити 10 хвилин.

Очистити моркву, буряк та цибулю. Цибулю нарізати невеликими кубиками, моркву і буряк натерти на великій тертці.

У сковороді розігріти 1 столову ложку рослинної олії й обсмажувати цибулю близько 5 хвилин, до прозорості та легкої золотистості.

Додати в сковороду ще 1-2 столові ложки рослинної олії й викласти буряк та моркву. Відразу ж додати 1 чайну ложку оцту і лаврові листочки. Обсмажуємо овочі на середньому вогні близько 7 хвилин, до м'якості та появи приємного аромату. Потім додати цукор.

Перемішати й обсмажувати все ще 1 хвилину, щоб розчинився цукор.

Додати в каструлю овочеву засмажку, посолити й варити на маленькому вогні ще 10 хвилин.

Очистити три яйця і нарізати невеликими кубиками. Решту яєць очистити і розрізати навпіл - по половинці на порцію. Зелену цибулю, кріп і петрушку дрібно нарізати. Трохи свіжої зелені залишити, щоб посипати кожну порцію борщу.

Щавель нарізати смужками.

Читайте також: Готуємо смачний зелений борщ на овочевому бульйоні

Додати в каструлю нарізані кубиками яйця і варити ще 2 хвилини. Потім додати нарізану зелень і чорний мелений перець. Довести борщ до кипіння, варити 1 хвилину і вимкнути вогонь.

Готовий зелений борщ розлити по тарілках, у кожну порцію покласти по декілька шматочків м'яса та по половинці яйця. А також посипати рештою свіжої зелені.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: unian.ua  Переглядів: 747


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook