лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Секрети індійського топленого вершкового масла

Домашнє топлене масло – ідеальний компонент смажених страв. Завдяки йому найпростіша їжа отримує чудовий смак та аромат. І приготувати його дуже просто. Дотримуйтеся рецепта – і у вас усе вийде!

Топлене вершкове масло, або, як його називають в Індії, ґхі (ґгі), вирізняється чудовим сонячним кольором і легким горіховим ароматом. Через низький уміст вологи воно довго зберігається, а висока температура диміння робить його ідеальним для приготування страв у фритюрі та запікання.

{banner_ews}

Звичайне масло містить молочні білки, а тому починає диміти при набагато нижчій температурі, ніж ґхі. У процесі ж висвітлення ці білки з продукту видаляються – і він стає безпечним для алергіків і тих, хто не переносить лактозу та казеїн.

Приготувати ґхі легко. Кілограм свіжого вершкового масла жирністю 82% нарізаємо дрібними шматочками, кладемо до каструлі з товстим дном і топимо на повільному вогні.

Доводимо до кипіння й тримаємо на вогні, доки не випарується волога. Вимикаємо плиту й збираємо з масла білу піну. Воно має стати прозорим та золотавим.

Читайте також: Вершкове масло: як уникнути підробки та вибрати найбільш корисний продукт

Даємо маслу трохи охолонути й переливаємо його до чистої банки, щоб воно "схопилось". У результаті отримаємо близько 700 грамів ґхі.

При кімнатній температурі топлене масло зберігається до 9 місяців, а в холодильнику – до 15 місяців.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: smachnonews.24tv.ua  Переглядів: 902


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook