лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

9 чудових рецептів використання підсохлого хліба

9 чудових рецептів використання підсохлого хліба
Іноді буває так, що накупляємо хліба, було чи багетів, з’їсти не встигаємо і потім не знаємо, куди їх подіти. Бо хоч вони й повністю їстівні, але їсти підсохлий хліб зовсім не хочеться.

Пропонуємо вашій увазі 9 рецептів страв, які дадуть друге життя підсохлому хлібу. А ще, не забувайте, з нього можна зробити панірувальні сухарі чи використати у приготуванні котлет,

1. Французькі тости

Інгредієнти:


батон,
багет або білий хліб,
склянка молока,
2-3 яйця,
ванільний цукор за смаком,
фрукти.

Приготування:

Збити яйця, молоко і ванільний цукор. В отриману суміш вмочати скибочки порізаного багета чи батона і обсмажувати з обох боків. Подати зі шматочками фруктів та згущеним молоком або розтопленим шоколадом.



2. Гарячі бутерброди з сиром

Інгредієнти:


батон,
твердий сир,
помідори.

Приготування:

Порізати батон на скибочки, покласти на кожну по кілька тоненьких кружалець помідорів та посипати натертим сиром. Запікати в духовці до отримання рум’яної скоринки.

3. Часниковий пиріг

Інгредієнти:


батон,
2 зубчики часнику,
100 грамів масла, зелень.

Приготування:

Батон чи багет надрізати навпіл вздовж, але залишити 1 сантиметр до краю. Подрібнений часник і порізану зелень змішати з м’яким маслом і намастити батон всередині. Загорнути батон у фольгу і запікати протягом 15 хвилин при температурі 180º.

4. Яєчня в гнізді

Інгредієнти:


батон,
яйця,
сіль і перець за смаком.

Приготування:

Порізати батон на скибки, вийняти з кожної серединку щоб залишились лише бортики. Покласти скибки батона на розігріту сковорідку, всередину розбити яйце, посолити, поперчити і смажити, поки знизу не з’явиться золотава скоринка. Якщо не любите рідкий жовток, можна перевернути і підсмажити з іншого боку.

5. Швидкий сніданок

Інгредієнти:


батон (багет або білий хліб),
3 яйця,
3 столові ложки молока,
ковбаса, шинка чи сосиски,
базилік,
щіпка приправи карі,
сіль і перець за смаком.

Приготування:

Збити виделкою яйця з молоком, додати сіль, перець, карі, базилік і ретельно вимішати. Порізати батон і шинку невеличкими шматками і додати в яєчну суміш, все добре вимішати і вилити отриману масу на розігріту сковорідку. Смажити під кришкою до отримання рум’яного кольору. Або викласти у форму і запекти.

6. Запечений багет із сиром

Інгредієнти:


несвіжий багет,
200 грамів твердого сиру,
100 грамів масла,
4 зубчики часнику,
зелень петрушки і кропу.

Приготування:

Сир потерти на грубій тертці, подрібнити часник і зелень. Все з’єднати з м’яким маслом, ретельно вимішати. В батоні зробити глибокі надрізи, які щедро наповнити сирною сумішшю. Загорнути у фольгу і поставити в духовку. Запікати при температурі 200º протягом 15 хвилин, а потім розкрити фольгу і повернути в духовку ще на 5 хвилин.

7. Грінки з беконом

Інгредієнти:


батон,
2-3 яйця,
2 помідори,
декілька смужок бекону (або ковбаси),
сіль,
перець,
маслини за бажанням.

Приготування:

Яйця посолити, поперчити і ретельно збити. Порізати батон брусочками, умочити в яйце, обгорнути беконом і викласти на деко. На кожен шматок батона покласти порізані помідори і маслини. Помістити в духовку на 10 хвилин при температурі 180º.

8. Хлібні кнедлики

Інгредієнти:


несвіжий батон,
1 яйце,
3 столові ложки молока,
1 цибулина,
петрушка, сіль і перець.

Приготування:

Подрібнити батон до невеликих крихт, можна змолоти у блендері. Порізати дрібно цибулю і підсмажити до золотистого кольору. З’єднати подрібнений батон, смажену цибулю, дрібно порізану петрушку, сіль, перець, молоко, яйце і вимішати до однорідного фаршу. Викласти отриману суміш на харчову плівку і сформувати ковбаску, міцно зв’язати по краях. Покласти в каструлю з киплячою водою і варити 20-30 хвилин. До столу подавати, порізавши на шматочки, разом із соусом.

9. Пудинг із батона

Інгредієнти:


батон,
4 яйця,
півсклянки родзинок,
півлітра молока,
50 грамів масла,
3 столові ложки цукру,
кориця за смаком.

Читайте також: 5 чудових закусок для веселої компанії

Приготування:

Порізати батон скибочками завтовшки з палець і викласти у форму для запікання, присипати корицею. Яйця збити з молоком і цукром, додати родзинки і залити отриманою сумішшю порізаний батон. Форму закрити плівкою і помістити в холодильник на 4-6 годин. Дістати і поверх пудингу розкласти пластинки масла. Поставити в розігріту до 180º духовку, запікати до рум’яної скоринки.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: poradnyk.com.ua  Переглядів: 1 047


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook