лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Готуємо дуже смачні печериці по-каталанськи

Готуємо дуже смачні печериці по-каталанськи
А що таке взагалі «по-каталанськи»? Є такий в Іспанії історичний регіон – Каталонія. Так ось каталонці готують дуже смачні мариновані гриби. Перш, ніж подавати до столу страву, гриби проходять дуже довгий шлях приготування. В них додають спеціальні спеції, ряд інших важливих інгредієнтів, варять їх. Загалом, однією фразою тут не розповісти. Та й навіщо розповідати? Зараз ми самі спробуємо і приготуємо печериці по-каталанськи.

Інгредієнти для приготування печериць по-каталанськи:

Шампіньйони свіжі (середніх розмірів) – 250 грам
Олія рослинна – 100 мл
Цибуля ріпчаста – 1 штука
Часник – 4 зубчики
Лавровий лист – за смаком
Приправа базилік – за смаком
Приправа розмарин – за смаком
Приправа естрагон – за смаком
Вино сухе біле – 200 мл
Вода очищена – 200 мл
Петрушка свіжа – за смаком

Для соусу:

Оцет бальзамічний або лимонний сік – 2 столові ложки
Гірчиця – 1 чайна ложка
Олія оливкова – 2 столові ложки
Перець чорний мелений – за смаком
Сіль – за смаком



Приготування печериць по-каталанськи.

Крок 1: подрібнюємо цибулю і часник


Ну, для початку необхідно подрібнити цибулю і часник. Для цього беремо дошку, ніж і землянку. Цибулю очищаємо від лушпиння і добре промиваємо під проточною холодною водою.

Часник також очищаємо від лушпиння і з допомогою чесночницы його подрібнюємо. Якщо під рукою не знайшлося цього інструменту, тоді можна скористатися звичайною ручною дрібної теркою або просто ножем. Викладаємо подрібнену компонент в блюдце.

Крок 2: тушкуємо подрібнені інгредієнти

Ставимо на середній вогонь казан і виливаємо в нього рослинне масло. Як тільки воно почне нагріватися, викладаємо в ємність цибулю і починаємо процес пасерування. Зверніть увагу : – ні в якому разі не засмажуємо інгредієнт! Після додаємо подрібнений часник і спеції. Що стосується приправ. Можна додавати будь хочете добавки, головне – щоб вони давали приємний аромат і вам це подобалося. В моєму випадку я додала лавровий лист, подрібнені базилік, розмарин і естрагон. Приємно, що на сьогоднішній день в продуктових магазинах на полицях завжди є багатий вибір всіляких спецій. Тому, ви в будь-якому випадку знайдете там і що-небудь за смаком для себе. Всі інгредієнти добре перемішуємо дерев'яною лопаткою і кілька хвилин тушкуємо.

Крок 3: продовжуємо процес пасерування

Тепер в казан вливаємо очищену воду і сухе біле вино. Винний напій можна взяти будь торгової марки або навіть власного виготовлення. Головне – щоб вино було сухим. Коли ми змішали всі компоненти, добре перемішуємо ще раз лопаткою і доводимо до кипіння.

Крок 4: додаємо в суміш печериці

промиваємо гриби під проточною теплою водою. Не полінуйтеся і добре руками помийте кожен печериця. Неважливо, які ви придбали гриби, будь то вирощені в теплиці або в лісі. У будь-якому разі на них залишається бруд і пісок, а це в наслідок зіпсує смак, і на зубах будуть попадатися крупинки піску. Після відрізаємо огрубілою кінчик ніжки.

Викладаємо цілі печериці в казан до нашої суміші цибулі, часнику і спецій і варимо в ній рівно 5 хвилин. Після відставляємо ємність з інгредієнтами в прохолодне місце і даємо час охолонути.

Крок 5: готуємо соус

Щоб наші гриби вийшли дійсно по-каталанськи необхідно приготувати спеціальний соус із суміші спеціальних інгредієнтів. Беремо салатницю і виливаємо в неї столовою ложкою оцту. При цьому беремо саме бальзамічний оцет. Так як це особливий вид виноградного оцту, який має кисло-солодкий присмак. Батьківщина його винаходу – симпатичний італійське місто Модена. Ну, а якщо ви не знайшли таку приправу, тоді її можна замінити звичайним лимонним соком, вичавленим з цитруса. Туди ж додаємо чайною ложечкою гірчицю, бажано класичну, дві столові ложки оливкової олії і за бажанням, якщо гриби у вас виходять не дуже гострі і солоні, чорний мелений перець і сіль. Все добре перемішуємо чайною ложкою до утворення однорідної маси.

Крок 6: подаємо печериці по-каталанськи

Наше блюдо практично готове. На обробній дошці дрібно рубаємо зелень петрушки.

Остиглі гриби викладаємо в салатницю. Увага – не забудьте викласти на дні казана гущу що залишилася. Адже без неї це буде вже інша страва. І поверх грибів викладаємо подрібнену петрушку. Акуратно перемішуємо все чайною ложкою і залишаємо на деякий час, для того, щоб печериці ще трохи помариновались.

Приємного вам апетиту!

Поради:

– Якщо вам не по душі соус печерицях по-каталанськи, його можна замінити на інші інгредієнти, які в сумі даватимуть також приємний аромат і присмак. Наприклад, це може бути мед, будь-який інший оцет або томатна паста.

– Рекомендую використовувати саме гриби печериці, так як вони дуже ніжні і добре маринуються. Крім цього в них міститься багато корисних і поживних елементів, а це і білки, і вуглеводи, і комплекс вітамінів і мінералів.

Читайте також: Печериці на багатті або в духовці: рецепт найсмачнішої страви з грибів

– Якщо ви не любите дуже гострі страви, тоді обов'язково дотримуйтеся пропорцій, коли будете робити соус. Можна зменшити кількість гірчиці і часнику.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 1 289


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook