лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Смажені анчоуси з часниковим соусом

Смажені анчоуси з часниковим соусом
Анчоуси з часниковим соусом – це італійське блюдо, яке відкриває вам світ смаків і запахів! Нічого не може бути смачніше, ніж посмажити анчоуси і заправити їх соусом на основі часнику, лимонного соку, оливкової олії та інших важливих компонентів, які в сумі дають незабутні враження від святкового вечері!

Інгредієнти для приготування Анчоусів з часниковим соусом:

Анчоуси свіжі очищені – 900 грам
Сир твердий Пармезан – 50-70 грам
Зелень петрушки свіжа – 3 гілочки
Сіль – за смаком
Перець чорний мелений – за смаком
Сухарі панірувальні – 150-200 грам
Олія рослинна – 250-300 грам
Вода очищена – 4-6 столових ложок
Часник середніх розмірів – 4 зубчики
Хліб білий без кірки – 4 скибочки
Лимон середніх розмірів – 1/2 частина
Олія оливкова – 4-5 столових ложок
Зелень петрушки сушена – 2 чайні ложки
Яйця курячі – 2 штуки



Приготування Анчоусів з часниковим соусом.

Промиваємо зелень під проточною водою. Після – обтираем інгредієнт паперовим рушником і викладаємо на обробну дошку. З допомогою ножа дрібно рубаємо петрушку і викладаємо її в глибоку тарілку.

З допомогою середньої терки подрібнюємо сир. Я віддаю перевагу додавати в це блюдо саме сир Пармезан, так як він досить щільний по своїй консистенції і має гострий смак. Але це не принципово, тому якщо у вас під рукою виявився будь-який інший сирний продукт, наприклад, Російський або сир Гауда, можете сміливо його подрібнити і додати в блюдо. Тобто сирний інгредієнт можна вибрати на свій смак. Отже, оброблений компонент перекладаємо в тарілку з дрібно рубаною зеленню.

Викладаємо в тарілку з подрібненим сиром і зеленню панірувальні сухарі і все добре перемішуємо столовою ложкою до утворення однорідної маси.

Анчоус – дуже смачна рибка з м'яким приємним ароматом. Її часто додають, як спецію в різні заправки і салати. Але так як в нашому страві вона є головним інгредієнтом, нам необхідно її як слід обробити. Отже, очищену рибу від голови і хребта розрізаємо на дві половинки і добре промиваємо під проточною холодною водою. Потім протираємо анчоуси паперовими кухонними рушниками і викладаємо в глибоку миску.

У середню миску розбиваємо два курячих яйця, солимо і перчимо за смаком. За допомогою міксера або ручного веничка, а також відмінно підійде і вилка, збиваємо компоненти до однорідності.

Ставимо на великий вогонь сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Коли масло підігріється, робимо вогонь трохи менше середнього і викладаємо рибний інгредієнт. Для цього спершу руками занурюємо кожну рибку в збиті яйця.

А після – обвалюємо в панірувальної суміші.

Смажимо анчоуси з двох сторін у добре розігрітій олії до утворення золотистої скоринки. Після того, як риба буде готова, перекладаємо її з допомогою виделки на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Смажені анчоуси викладаємо на блюдо для подачі.

Тепер нам необхідно приготувати часниковий соус. Для цього в першу чергу готуємо всі компоненти заправки. Руками або ножем подрібнюємо скибочки хліба та викладаємо їх в піалу. Краще використовувати хліб «Батон», так як його м'якоть більш ніжна і повітряна, ніж в інших хлібобулочних виробах.

Отже, заливаємо подрібнений компонент прохолодною очищеною водою і залишаємо в такому стані хлібний продукт 10 хвилин. Увага: якщо не вистачає води, щоб замочити хліб, тоді можна додати ще пару ложок.

На обробній дошці з допомогою рукоятки від ножа злегка придавлюємо зубчики часнику для того, щоб з них було легко видалити лушпиння.

Очищений інгредієнт ножем нарізаємо на великі шматочки і поки що відкладаємо в сторону.

За допомогою соковижималки видавлюємо з половинки лимона сік. Якщо під рукою не знайшлося такого інвентарю, не засмучуйтеся, тоді просто викладаємо цитрус руками, намагаючись якомога сильніше натиснути на компонент.

Викладаємо в кухонний комбайн або ручний блендер замочені шматочки хліба, рубаний часник, а також вливаємо лимонний сік і оливкову олію. За бажанням можна додати ще трохи солі, чорного меленого перцю і сушеної петрушки. Збиваємо все до утворення однорідної маси. Увага: якщо суміш вийшла досить густа, тоді необхідно підлити ще трохи очищеної води і знову все добре перемішати.

Готовим часниковим соусом поливаємо смажені анчоуси і можемо подавати до столу нашу страву. Це незабутній смак і запах. Враховуючи те, що не кожен з нас любить рибу (я і сама донедавна належала до числа таких людей), перед цим блюдом ніхто не зможе встояти! Для більшої апетитності також можна прикрасити наші Анчоуси часточками лимона і гілочками свіжої зелені.

Приємного вам апетиту!

Поради:

– Коли готуєте часниковий соус крім води можна додати томатну пасту. Особливо якщо сезон помідор, тоді можна очистити овоч від шкірки і подрібнити в блендері або м'ясорубці. Таким чином, ми отримаємо натуральну пасту, яка зробить смак заправки більш насиченою і ароматною.

– Якщо ви не знайшли в супермаркеті або на ринку анчоуси, не засмучуйтесь! Гідною заміною їм послужить така рибка, як хамса або навіть мойва.

Читайте також: Найсмачніші смажені карасі у сметанному соусі

– В рецепті можна використовувати, як свіжу, так і заморожену рибу. Тільки для цього заздалегідь дістаємо з морозилки продукт і даємо йому розтанути до кімнатної температури. Потім відразу ж промиваємо рибу під прохолодною проточною водою і далі прямуємо кроків рецепта.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 677


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook