лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Дієтичний, легкий і шалено смачний курячий террін з овочами

Террін – це такий м'ясний або рибний або овочевий хлібець. Його шалено смачно їсти як в холодному вигляді, так і безпосередньо у гарячому. Представляю Вам свій ще один досить оригінальний і смачний рецепт "Курячий террін з овочами". Террін з моїм рецептом вийшов майже дієтичним, легким, шалено смачним. Він дуже яскраво виглядає на будь-якому навіть святковому столі. Це прекрасна заміна будь магазинним ковбас.

Інгредієнти для приготування курячого терина з овочами:

Курка свіжа - 1,2-1,4 кг
Куряча печінка - 100 грам.
Несолоне сало - 200 грам.
Вершки жирністю 33-35% - 300 мл
Морква - 50 грам.
Цукіні - 50 грам.
Цибуля ріпчаста - 1 штука.
Морква (ціла) - 1 шт.
Сіль - за смаком.
Чорний мелений перець - за смаком.
Мелена паприка - за смаком.
Лавровий лист - 4 штуки.
Коньяк - 30 мл
Соєвий соус - 10 мл
Соус "ворчестер" - 10 мл
Будь рослинна олія - за смаком.



Приготування курячого терина з овочами.

Крок 1: розбираємо курку


Беремо курку, бажано взяти свіжу. Моєму її, ретельно оглядаємо на наявність волосинок, які або видаляємо пінцетом, або " підпалюємо на вогні. Далі на обробній дошці гострим ножем починаємо смажити курку.

Спочатку відокремлюємо курячі ніжки і грудку курки.

Потім акуратно знімаємо шкіру з каркаса курки.

Крок 2: варимо курку і перекручуємо на м'ясорубці

Далі кладемо каркас курки з крилами у велику каструлю, заливаємо 2 літрами холодної води, краще брати джерельну, і ставимо на великий вогонь. Коли вода в каструлі закипить, додаємо туди очищену від бруду і добре вимиту 1 цілу моркву, а також попередньо вимиту, очищену від шкірки і розрізану навпіл цибулину з шматочками цукіні (можна для цього використовувати хвостики, які ви можете відрізати від цілого кабачка). Все це потрібно варити, постійно води знімаючи пінку ложкою, протягом 40 хвилин.

Коли м'ясо звариться, виймаємо його вилкою з каструлі на дошку обробну, а бульйон зливаємо в миску. Трохи остигле м'ясо курки пропускаємо через м'ясорубку двічі, а отриманий фарш в мисці ставимо в морозильник на приблизно 10 хвилин, поки він не підмерзне по краях.

Крок 3: режим овочі

Беремо цукіні, очищаємо їх від шкірки за допомогою овочечистки або картофелечистке. Потім моєму під проточною водою і витираємо паперовими рушниками, щоб прибрати зайву воду і виділив сік з цукіні. Потім розрізаємо цукіні на кубики. Кубики повинні бути зі сторонами 0,5 див.

Так само слід нарізати і моркву, яку слід попередньо добре вимити зі щіткою, а потім тією ж овочечисткою або картоплечисткою видалити шкірку.

Після цього беремо невелику каструлю, наливаємо туди воду, солимо її і кидаємо туди кубики цукіні, які слід варити 1 хвилину, а потім їх слід вийняти з окропу і покласти в миску з холодною води. Для полегшення цієї задачі раджу скористатися друшляком, який потім з цукіні опустити в миску з холодною водою. Морква варимо в тій же воді, де варилися цукіні 2-3 хвилини, і яку, потім, також слід вийняти і опустити в холодну воду. потім овочі вийняти після охолодження з води і перекладіть в глибоку миску.

Крок 4: готуємо печінку

Беремо курячу печінку, миємо її під проточною водою. нагадую, що її краще брати свіжою. Якщо вона у вас заморожена, то її слід попередньо розморозити природним шляхом.

Потім помиту і трохи просушену паперовими рушниками печінку маринуємо в суміші соєвого і ворчестерського соусу, який також слід додати коньяк протягом 10 хвилин. Маринад робимо в невеликій каструлі або мисці.

Замариновану печінку дуже швидко обсмажуємо в невеликій сковороді з ботами з невеликою кількістю рослинного масла. Смажимо не більше 10 секунд з кожної сторони. печінку перевертаємо за допомогою дерев'яної лопатки, а сковороду потрібно попередньо дуже сильно розігріти.

Крок 5: готуємо фарш

Виймаємо з холодильника вже підморожений фарш і кладемо його в блендер. Підморожений фарш слід розмішати в блендері на максимальній швидкості до тих пір, поки воно у нас не стане консистенції дуже липкого тіста. Це потрібно робити дуже швидко, буквально протягом 30 секунд. Потім влити прямо в чашу блендера дуже холодні вершки і розмішати весь фарш вже з вершками.

Викласти отриману суміш у миску, трохи приправити сіллю, посипати меленим чорним перцем і паприкою, все ретельно перемішати ложкою. Готовий фарш додаємо в миску з вареними овочами і все добре змішуємо.

Крок 6: беремо сало

Сало слід попередньо злегка підморозити в морозилці, а потім дуже тоненько нарізати, пластинками, які повинні бути в товщині 1 мм.

Крок 7: формуємо террін у формі

Суху і чисту форму для терріна вистелити цими шматочками сала. Причому шматочки сала повинні в обов'язковому порядку виступати за край як мінімум на 2 див.

Потім прямо у форму викладаємо половину раніше підготовленого фаршу.

Зверху укладаємо шматочки злегка остигнула обсмаженої печінки, а потім - знову все заливаємо рештою фаршем.

Загортаємо вільні кінці пластинок сала прямо всередину форми і закриваємо ними весь терен. Всі залишилися просвіти теж слід закрити салом. на самий верх викладаємо лаврове листя.

Крок 8: запікаємо страву

Накриваємо террін кришкою і ставимо в попередньо розігріту духовку до 140 градусах. Ставити краще по середині духовки на решітку. Готуємо террін в духовці 1 год 10 хв.

Крок 9: подаємо курячий террін з овочами

Готовий террін, виймаємо з духовки, зливаємо в окрему тарілку зайвий утворився сік і витягаємо террін з форми за допомогою лопатки і виделки.

Ретельно обсушуємо террін паперовими рушниками. Насухо витираємо і саму форму. В результаті на нашому курячому террине зовсім не повинно залишитися і сліду жиру. Даємо террину охолонути протягом 1 год до кімнатної температури. Потім кладемо готовий террін на сервірувальне блюдо і нарізаємо. Подаємо на стіл, попередньо прикрасивши його по своєму розумінню.

Приємного апетиту!

Поради:

- для приготування нашого терина обов'язково потрібно мати в своєму домашньому господарстві блендер і м'ясорубку. Без них ви його ніяк не приготуєте, а замінити нічим.

Читайте також: Курячий папрікаш – ароматна, незабутня за смаком м

- ще вам потрібна буде спеціальна форма для терріна. Якщо у вас вдома такого посуду немає, то ви спокійно можете використовувати будь-яку жаростійку форму, бажано прямокутної форми з кришкою. Якщо вона без кришки, то форму можна просто накрити харчовою фольгою, в якій слід акуратно виконати декілька отворів ножем або ножицями.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 653


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook