лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Ароматна і соковита буженина запечена в тісті

Дуже простий рецепт приготування чудового, ароматного м'яса в хрусткій скоринці, хоча зажадає чималий відрізок часу. Але результат в будь-якому випадку варто того. Соковите і дивне м'ясо в прекрасною хрусткій скоринці ні в якому разі не залишить вас байдужим. Буженину, запечену в тісті можна подавати як в гарячому вигляді, так і в якості холодної закуски, що є його безперечним плюсом. Поціновувачі української національної кухні залишаться задоволені!

Інгредієнти для приготування буженини, запеченої у тесті:

Свинина – 2 кг.
Кухонна сіль - 1.5 ст. ложки
Перець духмяний (горошком) - за смаком
Гірчиця – 2 ст. ложки
Лавровий лист - 5 шт.

для тіста:

Борошно - 2 великих склянки (500 р.)
Вода – 1 склянку
Сіль – за смаком



Приготування буженини, запеченим у тісті.

Крок 1: Маринуємо м'ясо.


Смак отриманого страви багато в чому залежить від правильності підготовки та маринування м'яса. Його необхідно дуже старанно і добре замаринувати: обкладіть його лавровим листом, ретельно посоліть, поперчіть (рівномірно по всій площі поверхні), далі зробіть невеликі отвори у м'ясі гострим ножем і нашпигуйте його часником, а потім пропорційно обмажте гірчицею. Акуратно обгорніть харчовою плівкою і поставте в холодильник на 2,5 - 3 години.

Крок 2: Готуємо тісто.

Перед приготуванням акуратно і ретельно амесите бездріжджове тісто: для цього у борошно додайте сіль і воду. Тісто має бути однорідним і тугої консистенції. Тісто розділіть на 2 частини і розкачайте його, товщина шару повинна становити приблизно 0,5 см. Один аркуш перекладіть на деко, зверху в центр покладіть раніше замариноване м'ясо, накрийте іншим пластом, краї тіста добре і ретельно защепніть. Це необхідно для того, щоб цілісність виготовленого страви не була порушена, і процес запікання пройшов належним чином. Обварачиваем блюдо фольгою.

Крок 3: Запікаємо начинений тісто в духовці.

Попередньо розігрійте духовку до 170-180 градусів, випікайте блюдо близько 2х - 3-х годин, в залежності від того, якого розміру у вас шматок м'яса (в середньому це займає близько 2,5 годин).

Крок 4: Подаємо буженину, запечену в тісті.

Після запікання, коли страва буде готова, акуратно зніміть фольгу, за допомогою вилки і гострого ножа наріжте м'ясо. Можете посипати його тертим хріном, це додасть особливий смак. Подавати буженину можна гарячої або холодної.

Приємного Вам апетиту!

Поради:

Можна гарнірувати страву відвареною картоплею і тушкованою капустою.

— Чітко дотримуйтесь температурний режим в процесі приготування, щоб зберегти ідеальний смак і аромат отриманого страви.

— Правильно вибирайте тільки гарне і свіже м'ясо, так як від цього залежить смак отриманого страви!

— Верх тіста можна змастити жовтком. Тоді в готовому вигляді воно буде мати апетитний жовтий відтінок.

Читайте також: Готуємо смачну буженіну з індички

— У виборі м'яса перевагу віддавайте шийної вирізці, так як саме ця частина максимально підходить для цієї страви. скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 587


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook