лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Готуємо чеський національний суп

Чеський національний суп – дуже цікавий на смак і оригінальний з приготування суп Чехії. На відміну від наших супів, він готується без засмажки з моркви і цибулі, але виходить не менш смачним. Головне використовувати борошно тонкого помелу і вищого сорту і у вас обов'язково все вийде. Пригощайтеся!

Інгредієнти для приготування чеського національного супу:

Бульйон курячий - 1,5 літра
Картопля великого розміру - 5 штук
Цибуля ріпчаста великого розміру - 0,5 штуки
Гриби печериці свіжі - 200 грам
Сметана 20% жирністю - 200 мілілітрів
Борошно пшеничне - 2 столові ложки
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком



Приготування чеського національного супу:

За допомогою ножа очищаємо цибулю від лушпиння і після – ретельно промиваємо під проточною водою. Викладаємо овоч на обробну дошку і тим же гострим інвентарем дрібно рубаємо на кубики. Подрібнену цибулю перекладаємо в чисту тарілку.

Скориставшись ножем, очищаємо картоплю від шкірки і після ретельно промиваємо під проточною теплою водою. Викладаємо овоч на обробну дошку і нарізаємо великими кубиками. Оброблений картопля перекладаємо у вільну тарілку.

Печериці ретельно промиваємо під проточною теплою водою і з допомогою ножа за необхідності видаляємо огрубілі ділянки на поверхні шапочки і ніжки гриба. Після цього викладаємо на обробну дошку і тим же гострим інвентарем нарізаємо на невеликі шматочки. Подрібнені печериці перекладаємо в чисту невелику миску.

Виливаємо в середню каструлю готовий курячий бульйон і сюди ж висипаємо подрібнену картоплю і цибулю. Ставимо на середній вогонь і доводимо суп до кипіння. Після цього робимо вогонь менше середнього і варимо страву протягом 15 хвилин. Після закінчення відведеного часу додаємо в каструлю печериці, солимо суп по смаку, все добре перемішуємо з допомогою столової ложки і продовжуємо варити polévka, як називають такий суп в Чехії, ще 15-20 хвилин.

А поки суп вариться, приготуємо «ишку». Це спеціальна заправка з борошна. Завдяки цій суміші справжні чеські супи стають схожими на супи-пюре, а по консистенції чимось нагадують манку. Тому такі перші страви їдять без хліба, адже вони дуже ситні, хоч і не важкі. Отже, в глибоку піалу виливаємо сметану і висипаємо борошно. Скориставшись столовою ложкою, добре все перемішуємо до утворення однорідної маси без грудочок.

В кінці приготування супу додаємо сметанную заправку, чорний мелений перець за смаком, все добре перемішуємо до однорідності і варимо страву ще протягом 10 хвилин на маленькому вогні. Увага: ось тут потрібно постійно помішувати суп столовою ложкою, щоб він не пригорів.

Як тільки чеський національний суп буде готовий, за допомогою черпака наливаємо його в глибоку тарілку і можемо подавати до обіднього столу, поки він ще не охолов. Суп можна прикрасити дрібно рубаною свіжої зеленню. Виходить дуже смачна ароматна юшка з шматочками грибів і картоплі.

Приємного вам апетиту!

Поради:

– В чеський національний суп можна додати від бульйону шматочки курки.

– Замість свіжих печериць можна використовувати заморожені гриби, смак від цього у страви не зіпсується. У такому разі обов'язково заздалегідь дістаємо гриби з морозилки і відставляємо в сторону розморожуватися до кімнатної температури. Ні в якому разі не розморожуйте гриби під струменем гарячої води або в мікрохвильовій печі.

– Якщо у вас під рукою не виявилося м'ясного бульйону, а супу захотілося прямо тут і прямо зараз, не засмучуйтесь, адже його можна замінити звичайною очищеною водою.

Читайте також: Готуємо суп з курки з арахісом

– Крім курячого бульйону можна використовувати овочевий або рибний бульйон.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 1 694


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook