лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Готуємо гостре португальське блюдо «курча «Пірі-пірі»

Готуємо гостре португальське блюдо «курча «Пірі-пірі»
Це досить гостре африканське блюдо, яке дає організму багато білка і відмінно стимулює кровообіг. «Пірі-пірі» на суахілі означає «пекучий перець з Африки». Португальці на основі цих перців придумали і винайшли гострий соус, який використовують в основному як маринад і приправу для птиці і м'яса. Курча «Пірі-пірі» добре обігріє і підбадьорить вас в холодний зимовий вечір!

Інгредієнти для приготування курчати «Пірі-пірі»:

Курчата середнього розміру — 2 (близько 500г кожен)
Картопля середнього розміру — 6 штук
Апельсин — 2 штуки
Часник — 4 зубки
Оливкову олію 60 мл
Сіль і перець за своїм розсудом
Для приготування соусу:
Винний оцет — 250 мл
Перець свіжий гострий (можна використовувати сухий 10 грам) — 25 грам
Porto (Madeira, Jerez) — 125 мл (це міцне біле вино, але можна будь-яке інше і навіть червоне)
Чорний перець горошком — 1 чайна ложка



Приготування курчати «Пірі-пірі».

Курчат ретельно вимийте під холодною проточною водою, потім за допомогою паперових кухонних рушників осушіть їх і розріжте навпіл.

Апельсини промийте під водою, і, не зчищаючи з них шкірки, розріжте на 6-8 часточок. Одну половину апельсина відокремте, очистіть від шкірки, розріжте на маленькі кубики, потім покладіть в блендер. Тепер почистіть часник від лушпиння, промийте і додайте в блендер до апельсинів. Посоліть, додайте оливкової олії і подрібніть все до утворення однорідної маси.

Укладаємо інгредієнти в латку Обмийте і очистіть від шкірки картоплю, потім наріжте його на часточки, які вам більше подобаються. Змастіть маслом латку (гусятницю) і викладайте картоплю, зверху укладіть разделанных курчат, потім часточки апельсинів. Посоліть і поперчіть за своїм розсудом.

Зверху залийте все апельсинової сумішшю. Латку щільно накрийте фольгою. Духовку розігрійте до 180 С, помістіть в нього форму і тушкуйте при цій температурі близько 20 хвилин. Після цього збільште температуру до 200 С і запікайте ще хвилин 25 - 30 до повної готовності.

Свіжий гострий перець подрібніть, якщо використовуєте сухий, то розламайте його, горошки перцю роздушіть. Всі інгредієнти для приготування соусу змішайте в чистій банку, потім щільно закрийте кришкою і гарненько потрясіть її, щоб все як слід перемішалося.

Готового курчати до столу подавайте в гарячому вигляді, до нього приготуйте зелений салат зі свіжих овочів і зелені. Подавайте Соус в окремому посуді.

Приємного Вам апетиту!

Поради:

— Важливо особливо ретельно підійти до відбору тушок курчат. Постарайтеся купити парних або охолоджених курчат. Вони значно відрізняються від заморожених тушок своїм ніжним м'ясом і багатим смаком.

— Готовність курячого м'яса можна перевірити за допомогою звичайної зубочистки. Просто проткніть курчати в районі грудки. Виділився сік повинен бути абсолютно прозорим і чистим, без зайвої каламутності і домішки крові. Не потрібно перетримувати курчат в духовці, так як м'ясо в підсумку стане дуже сухим.

Читайте також: Готуємо пряне чілі кон карне

Перед покупкою курчат, краще всього перевірити їх ще і на запах. Свіжа птиця повинна мати приємний солодкуватий запах.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: cookery.com.ua  Переглядів: 947


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook